O şefă de promoţie de la un colegiu bihorean, eliminată de la bacalaureat, câştigă împotriva ISJ

O fostă şefă de promoţie la Colegiul Tehnic "Unirea” din Ştei, judeţul Bihor, eliminată anul trecut de la examenul de bacalaureat după ce a fost acuzată că şi-a lăsat colegii să copieze de la ea, a câştigat în prima instanţă împotriva ISJ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2068 afișări
Imaginea articolului O şefă de promoţie de la un colegiu bihorean, eliminată de la bacalaureat, câştigă împotriva ISJ

O şefă de promoţie de la un colegiu bihorean, eliminată de la bacalaureat, câştigă împotriva ISJ (Imagine Laszlo Mihaly / Mediafax Foto)

Tribunalul Bihor a anulat procesul verbal de sancţionare a elevei Alexandra Burtă, care a susţinut anul trecut examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic "Unirea” Ştei şi a fost eliminată după ce a fost acuzată că ar fi permis colegilor să copieze din lucrarea ei la proba de matematică.

Potrivit deciziei Tribunalului Bihor, aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

"Admite în parte cererea formulată de reclamanta Burtă Alexandra Maria, în contradictoriu cu pârâtul ISJ Bihor, în nume propriu şi pentru Comisia Judeţeană de Bacalaureat Bihor şi Comisia de Bacalaureat din Centrul de Examen Colegiul Tehnic <Unirea> Ştei. Anulează procesul verbal de sancţionare a candidatului întocmit de Comisia de Bacalaureat din Centrul de Examen nr. 309 Colegiul Tehnic <Unirea> Ştei. Obligă pârâtul să procedeze la notarea lucrării reclamantei de la proba E) c), disciplina Matematică de la examenul de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2015. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bihor”, arată Tribunalul Bihor.

Alexandra Maria Burtă, şefă de promoţie la Colegiul Tehnic "Unirea” Ştei, a fost eliminată în vara anului trecut din examenul de bacalaureat după ce a fost acuzată că a permis colegilor să copieze din lucrarea sa de la proba de matematică.

Eleva a negat acuzaţiile şi s-a adresat instanţei, obţinând suspendarea efectelor procesului verbal de sancţionare, astfel că a reuşit să se înscrie la facultate.

În prezent, Alexandra Burtă este studentă la Timişoara, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi la Facultatea de Medicină.

În vara anului trecut, la Colegiul Tehnic "Unirea” din Ştei s-a înregistrat o sesizare privind existenţa unor similitudini între 42 de lucrări la matematică, astfel că a fost dispusă, de către Comisia Judeţeană de Bacalaureat, analiza înregistrărilor din toate cele 14 săli în care s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Ulterior, ISJ Bihor a decis ca 108 candidaţi din cei 191 care au susţinut examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei să fie eliminaţi, iar 28 de cadre didactice care au făcut parte din Comisia de bacalaureat au fost sancţionate disciplinar, respectiv pentru nouă profesori a fost desfăcut contractul de muncă, iar în cazul celorlalţi măsura fiind diminuarea salariului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici