O staţie de carburanţi, amendată pentru că a afişat mesajul „nu schimbaţi tampoane”

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a sancţionat o staţie de carburanţi din judeţul Dâmboviţa pentru că a afişat mesajul „nu schimbaţi tampoane” în interior.

4316 afișări
Imaginea articolului O staţie de carburanţi, amendată pentru că a afişat mesajul „nu schimbaţi tampoane”

O staţie de carburanţi, amendată pentru că a afişat mesajul „nu schimbaţi tampoane”

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a stabilit miercuri ca „afişarea unui anunţ într-un loc public, respectiv o benzinărie Lukoil din localitatea Bungetu, judeţul Dâmboviţa, în care se face referire la anumite caracteristici fiziologice ale femeii într-un mod denigrator/ofensator la adresa persoanelor de gen feminin” reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate.

„Cu stimă, vă rugăm nu schimbaţi tampoane sau OB în incinta staţiei; ruşine să ducem mizeria dumneavoastră”, scrie în mesajul afişat în staţia de carburanţi.

Ca urmare, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat staţia de carburanţi cu 5.000 de lei. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici