O superputere a Europei interzice vânzarea de câini şi de pisici în magazine. Când va intra în vigoare noua lege

  • Franţa a luat o decizie istorică în lupta împotriva abuzurilor comise asupra animalelor.
  • Parlamentul a votat o lege care permite o mai bună protecţie a animalelor sălbatice şi domestice.
  • De asemenea, va pedepsi mult mai sever cazurile de maltratare a animalelor.
4070 afișări
Imaginea articolului O superputere a Europei interzice vânzarea de câini şi de pisici în magazine. Când va intra în vigoare noua lege

O superputere a Europei interzice vânzarea de câini şi de pisici în magazine. Când va intra în vigoare noua lege

Noua legislaţie prevede interzicerea vânzării de câini şi de pisici în magazinele de animale începând cu 1 ianuarie 2024. Legea prevede interdicţia de a le păstra în vitrine şi supraveghere atentă a vânzării online a animalelor, cu scopul de a combate traficul illegal.

Legat de tema animalelor de companie, se are în vedere înfiinţarea unui „certificat de cunoştinţe”, care menţionează nevoile specifice ale speciei în cauză, în vederea adopţiilor.

Pe lângă prevenţie, există şi o asprire a pedepselor aplicabile în cazul unor maltratări grave şi acte de cruzime faţă de un animal, precum şi în cazul abandonului. Acesta din urmă este temă importantă pentru Franţa, care deţine tristul record la nivel european al abandonului de câini şi de pisici, fenomen agravat de izbucnirea pandemiei.

Celelalte noutăţi oferite de lege privesc animalele nedomestice. Astfel, exploatarea în scop comercial a speciilor sălbatice este stopată, interzicându-se achiziţionarea şi reproducerea lor şi prezenţa lor în circurile ambulante.

Este interzisă deţinerea cetaceelor (n.r. - delfini şi balene) în delfinarii şi va fi interzisă creşterea nurcii americane şi a animalelor din alte specii crescute exclusiv pentru producţia de blană.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici