O sută de români repatriaţi din Italia, ţinuţi în carantină în Tulcea

O sută de români repatriaţi din Italia vor fi ţinuţi în carantină în judeţul Tulcea. Aceştia au aterizat miercuri seara pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa şi vor fi transportaţi în Tulcea, anunţă prefectul Constanţei, George Niculescu.

5101 afișări
Imaginea articolului O sută de români repatriaţi din Italia, ţinuţi în carantină în Tulcea

O sută de români repatriaţi din Italia, ţinuţi în carantină în Tulcea

Aeronava care a aterizat miercuri, la ora 19.30, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, a adus în ţară alţi 187 de români. Acesta este al cincilea zbor umanitar pe care Ministerul Afacerilor Externe l-a organizat pentru repatrierea românilor din Italia.

„În această seară, în jurul orei 19.30, pe Aeroportul Internaţional <Mihail Kogălniceanu> Constanţa, a aterizat un nou avion din Italia (Roma), parte din transporturile umanitare organizate de Ministerul Afacerilor Externe. Aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele aeronave, toţi pasagerii, în acest caz 187, parcurg paşii obligatorii din triajul epidemiologic”, a anunţat Prefectura Constanţa.

O sută dintre cei 187 de pasageri veniţi de la Roma vor fi transportaţi în judeţul Tulcea şi ţinuţi în carantină într-un centru pus la dispoziţie de autorităţi. Ceilalţi vor rămâne în centrele de carantinare deschise în judeţul Constanţa.

„Decizia a fost luată după consultări pe care le-am avut atât cu prefectul de Tulcea, cât şi cu Ministrul de Interne, Marcel Vela. Lupta împotriva COVID-19 este un test de unitate pentru noi toţi, iar prin faptul că am găsit sprijin la Tulcea, este o dovadă clară că, prin solidaritate, vom găsi mereu cele mai bune soluţii”, a transmis miercuri seară George Niculescu, prefectul judeţului Constanţa.

Prefectura Constanţa a anunţat că 1500 de români urmează să fie carantinaţi în judeţul de la malul mării. Până în acest moment, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu au ajuns cinci aeronave care au adus peste 600 de români din Italia. Aceştia au intrat în carantină instituţionalizată în cele două centre deschise într-un hotel din Mamaia şi în sanatoriul de la Techirghiol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici