O tânără însărcinată în şapte luni a murit la Maternitatea Polizu

O tânără în vârstă de 21 de ani a murit vineri dimineaţă la Maternitatea Polizu din Capitală, femeia fiind însărcinată în şapte luni.

215 afișări
Imaginea articolului O tânără însărcinată în şapte luni a murit la Maternitatea Polizu

O tânără însărcinată în şapte luni a murit la Maternitatea Polizu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Femeia a fost internată cu iminenţă de naştere prematură, fiind însărcinată în 30 - 31 de săptămâni. De trei săptămâni urma tratament pentru a nu pierde sarcina, au declarat pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Subecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că a fost numită o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, din specialişti în obstetrică-ginecologie şi din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor Bucureşti care anchetează cazul.

Acesta a explicat că există un ordin al ministrului potrivit căruia că orice caz de deces cu suspiciune trebuie anunţat.

"Nu avem toate concluziile şi nu putem spune ce s-a întâmplat. Poate să fie orice, dar trebuie descoperit prin analize ce s-a întâmplat. Este necesar inclusiv examenul de autopsie", a declarat Raed Arafat.

Acesta a susţinut însă că, potrivit primelor concluzii, acet caz nu are legătură cu celelalte situaţii medicale prezentate în ultima perioadă.

Subsecretarul de stat a arătat că se investighează motivul pentru care femeia a murit subit şi că se aşteaptă rezultatul medico-legal. Arafat a subliniat că nu era nimic care să trădeze o viitoare înrăutăţire a situaţiei femeii, medicii pregătindu-se, de altfel, să o externeze.

Dacă este vorba de neglijenţă, Colegiul Medicilor va lua măsuri în acest sens, a adăugat Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici