O turmă de oi a fost dusă la Pompei pentru a ajuta la conservarea ruinelor antice

O turmă de oi, care a fost dusă la Pompei, îi ajută pe arheologi la conservarea ruinelor antice.

3805 afișări
Imaginea articolului O turmă de oi a fost dusă la Pompei pentru a ajuta la conservarea ruinelor antice

O turmă de oi a fost dusă la Pompei pentru a ajuta la conservarea ruinelor antice

Conservarea secţiunilor neexplorate ale oraşului antic faţă de eroziunea naturii şi a timpului este o prioritate pentru cei care gestionează situl. De aceea oile care consumă iarba joacă un rol important.

„Dacă iarba şi alte plante cresc pe zidurile şi casele antice, aceasta este o problemă. Aşa că încercăm să avem o abordare sustenabilă a întregului mediu pentru a evita, de asemenea, să folosim substanţe, apoi să evităm să creştem plante, să avem plante care cresc pe ziduri şi ruine", a declarat Gabriel Zuchtriegel, directorul Parcului Arheologic Pompei, potrivit Reuters.

Turma de 150 de oi a fost trimisă în Regio V, o secţiune nordică a oraşului, unde pe dealurile cu iarbă sunt numeroase ruine ale caselor antice. Zuchtriegel a declarat că iniţiativa privind oile ajută la economisirea de bani şi la conservarea peisajului.

„Este, de asemenea, ceva care oferă cu adevărat o idee despre cum era Pompei în perioada în care a fost redescoperit. Erau păduri, podgorii, vii, oi şi era acest tip de mediu rural, iar în mijlocul acestuia aveai Pompeiul", a precizat Zuchtriegel.

Regio V este în continuare interzisă milioanelor de vizitatori care vin la Pompei în fiecare an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oi,
pompei,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici