O universitate de prestigiu din Londra oferă un premiu substanţial studenţilor care s-au vaccinat. Despre ce sumă este vorba

  • Universitatea Sussex oferă un premiu de 5.000 de lire sterline pentru studenţii vaccinaţi împotriva coronavirusului.
  • Zece studenţi vor primi câte 5.000 de lire sterline dacă vor putea dovedi că sunt vaccinaţi anti-COVID-19.
656 afișări
Imaginea articolului O universitate de prestigiu din Londra oferă un premiu substanţial studenţilor care s-au vaccinat. Despre ce sumă este vorba

O universitate de prestigiu din Londra oferă un premiu substanţial studenţilor care s-au vaccinat. Despre ce sumă este vorba

Toţi studenţii de la Universitatea Sussex participă la o tragere la sorţi, iar cei 10 câştigători vor primi câte 5.000 de lire sterline dacă pot dovedi că sunt vaccinaţi, potrivit The Guardian.

Tragerea la sorţi  va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie pentru a le permite studenţilor să aibă timp să se vaccineze.

„Vom introduce automat fiecare student pe o listă şi, cu excepţia cazului în care spun că vor să renunţe, după ce le-am dat posibilitatea de a se vaccina... vom alege la întâmplare 10 nume”, a declarat Prof. Adam Tickell, vicecancelarul universităţii. „Dacă pot dovedi că au fost vaccinaţi complet sau, într-adevăr, dacă sunt scutiţi din punct de vedere medical, le vom acorda premiul”. Acesta a adăugat: „Nu îi mituim. Ceea ce facem este să oferim doar un stimulent”.

Jade Altass-Hye, care a absolvit Universitatea Sussex în această vară, consideră că această tombolă cu premii în bani este o idee bună. „Asimilarea vaccinului în rândul studenţilor pare să fie foarte scăzută. Am avut norocul să primesc ambele doze, dar cred că această idee este foarte inteligentă. Este o modalitate interesantă de a cheltui finanţarea, dar asta nu înseamnă că este o idee proastă pentru a încuraja oamenii. Nu ştiu dacă oamenii se gândesc: „Oh, trebuie să merg să fac vaccinul acum” doar din cauza extragerii, deoarece există alţi factori... Cred că este o idee bună”.

Ministrul universităţilor, Michelle Donelan, a declarat: „Vaccinurile sunt cea mai sigură modalitate de a scăpa de COVID-19 şi ca studenţii să îşi aibă parte de libertăţile care îmbogăţesc viaţa universitară, de aceea îi încurajez pe toţi studenţii eligibili să accepte să se vaccineze cu ambele doze. Departamentul încurajează universităţile să caute modalităţi creative de a spori vaccinarea şi de a discuta despre posibilitatea centrelor pop-up cu partenerii locali de sănătate care să faciliteze vaccinarea studenţilor”.

Universitatea Sussex îşi doreşte ca studenţii să revină la cursuri relaxaţi, într-o atmosferă aproape normală, în noul an universitar, de aceea îi stimulează să se vaccineze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici