O ursoaică de 3 ani, capturată în zona Castelului Peleş - VIDEO

Pădurarii şi vânătorii au reuşit, vineri noaptea, să captureze o ursoaică în vârstă de trei ani, cu o greutate de aproximativ 100 de kilograme, în cadrul acţiunii care vizează prinderea a 25 de urşi ce coboară în ultima perioadă în Sinaia şi creează panică printre localnici şi turişti.

37 afișări
Imaginea articolului O ursoaică de 3 ani, capturată în zona Castelului Peleş - VIDEO

O ursoaică de 3 ani, capturată la Sinaia, în zona Castelului Peleş (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Ocolului Silvic Sinaia, Pompiliu Creţu, ursoaica se obişnuise să coboare zilnic pe o alee foarte aglomerată din zona Castelului Peleş, creând panică printre localnici şi vizitatori.

"După ce pregătirile s-au încheiat, a urmat o perioadă de aproximativ două ore de aşteptare, moment în care primul urs şi-a făcut apariţia. Circumspect, acesta şi-a dat seama însă că ceva nu este în regulă şi nu a căzut în capcană. Aproape de miezul nopţii, în zonă şi-a făcut apariţia cel de-al doilea urs. După ce a adulmecat zona, acesta s-a lăsat păcălit de momeală şi imediat a fost blocat în cuşcă", a declarat Pompiliu Creţu.

Un specialist de la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Braşov a reuşit să tranchilizeze rapid animalul, care este o ursoaică în vârstă de trei ani, cu o greutate de aproximativ 100 de kilograme.

Ursoaica va fi transportată spre o altă zonă muntoasă, tot pe un fond de vânătoare al Regiei Naţionale a Pădurilor, a declarat Ramon Jurj, specialist de la Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Braşov.

Autorităţile locale din Sinaia şi specialiştii de la Institutul de Cercetare pentru Amenajări Silvice Braşov au început, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o acţiune pentru prinderea a 25 de urşi care în ultima săptămână şi-au făcut frecvent apariţia în diverse zone din staţiune, au intrat în curţile localnicilor şi s-au plimbat pe străzi, creând panică printre localnici şi turişti.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici