O ursoaică de la Zoo Tecuci a reuşit să iasă din cuşcă

O ursoaică de opt ani aflată în captivitate la grădina zoologică din municipiul Tecuci a reuşit, sâmbătă seară, să iasă din cuşca sa în perimetrul deschis al grădinii, însă după două ore şi jumătate îngrijitorii, ajutaţi de forţe ale ISU şi poliţişti comunitari, au reuşit să bage animalul în cuşcă.

26 afișări

"Ieri seară (n.r. - sâmbătă), în jurul orei 19:00, am fost alertaţi că o ursoaică a reuşit să iasă din cuşca sa în perimetrul deschis al Zoo Tecuci. Au fost alertate forţe ale ISU, ale Poliţiei Comunitare şi, după aproximativ două ore şi jumătate, la 21:30, a fost reintrodusă în cuşcă după ce a fost momită cu pâine şi miere", a declarat Eduard Finkelstain, primarul municipiului Tecuci, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit aceleiaşi sursei, nu a existat riscul ca animalul să părăsească incinta împrejmuită a grădinii.

Ursoaica Cocolina, de opt ani, este ultimul carnivor aflat în captivitate la grădina zoologică din Tecuci şi urmează să fie transferată în perioada următoare în rezervaţia de la Zărneşti, aşa cum s-a întâmplat şi cu ceilalţi urşi de la Zoo Tecuci.

Grădina zoologică de la Tecuci se află într-un program de restructurare după a fost închisă în urmă cu un an şi jumătate pentru că nu corespundea standardelor europene în domeniu.

La începutul acestei luni, ultimii trei lei aflaţi în captivitate aici au fost transportaţi în rezervaţia Lionsrock din Africa de Sud, rezervaţie ce aparţine fundaţiei Vier Pfoten.

Potrivit primarului municipiului Tecuci, autorităţile intenţionează ca, pe viitor, să modernizeze grădina zoologică prin accesarea unor fonduri europene şi să prezinte publicului doar erbivore şi păsări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici