Oana Mizil, audiată la DNA. Deputatul PSD, implicat într-un dosar privind operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a fost adusă, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată în dosarul în care se fac percheziţii la Primăria Sectorului 5 şi la locuinţa primarului. Oana Mizil este implicată într-un dosar privind operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

1685 afișări
Imaginea articolului Oana Mizil, audiată la DNA. Deputatul PSD, implicat într-un dosar privind operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia

Oana Mizil (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie o audiază pe Oana Mizil într-un dosar în care există suspiciuni de comitere a infracţiunii de efectuare de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă deputatul PSD va avea calitatea de suspect în acest caz.

Oana Niculescu Mizil a venit la DNA în baza unui mandat de aducere.

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Oana Mizil a fost întrebată în ce calitate a fost adusă la DNA, ea spunând: "Nu sunt suspectă. Doamne fereşte!".

Referitor la faptul că Vanghelie ar fi perceput comisioane pentru atribuirea de contracte, Oana Mizil a subliniat: "Nu are niciun comision, credeţi-mă".

Surse apropiate anchetei au precizat că edilul va fi adus şi el la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat, în urma percheziţiilor care se desfăşoară la locuinţa acestuia şi la alte opt adrese din Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar instrumentat de DNA, privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal.

Sursele citate au precizat că percheziţiile vizează şi Primăria Sectorului 5 al Capitalei, mai mulţi procurori deplasându-se şi la Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 5 şi la sediul firmei Calex Business.

Procurorii fac aceste percheziţii în legătură cu fapte care s-au petrecut din 2007 până în prezent, dosarul vizând lucrări publice care au fost atribuite în mod ilegal, au adăugat sursele menţionate.

Valoarea contractelor, spun surse apropiate anchetei, se ridică la două miliarde de lei, iar primarul Marian Vanghelie ar fi perceput comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata anumitor lucrări.

Într-un comunicat de presă, transmis joi dimineaţă, DNA precizează că procurorii fac cercercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2007 – 2015.

Procurorii au mai făcut percheziţii, la începutul lunii septembrie 2014, la ADP Sector 5, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei,

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Social Românesc.

În octombrie 2014, deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost condamnată de ICCJ la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzată de conflict de interese, pentru că şi-a angajat mama la biroul său parlamentar, decizia instanţei nefiind definitivă.

În acest dosar, Oana Niculescu Mizil a fost trimisă în judecată în 30 septembrie 2013, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, care o acuză că a solicitat încadrarea în muncă a mamei sale, în cadrul biroului ei parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 - septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 de lei.

Dosarul a fost deschis în urma reclamaţiei făcute de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în septembrie 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici