Oase umane, descoperite în Focşani, în timpul unor lucrărilor de modernizare a unei străzi, deşi în zonă nu a fost vreun cimitir

Câteva oase umane au fost descoperite în oraşul Focşani, în timpul lucrărilor de modernizare a unei străzi. Este vorba despre oase dintr-un craniu uman, scoase la suprafaţă de mai mulţi muncitori care se pregăteau să asfalteze strada, transmite corespondentul MEDIAFAX.

637 afișări
Imaginea articolului Oase umane, descoperite în Focşani, în timpul unor lucrărilor de modernizare a unei străzi, deşi în zonă nu a fost vreun cimitir

Imagine de arhivă

Muncitorii care au descoperit oasele au anunţat autorităţile, iar poliţiştii care au ajuns pe şantier au ridicat rămăşiţele şi le-au trimis la Institutul de Medicină Legală din Iaşi.

Până la finalizarea cercetărilor, operaţiunile de pe şantier sunt supravegheate de un arheolog.

„Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea a fost sesizat de către Primăria Focşani cu privire la faptul că, în timp ce se efectuau lucrări la terasamentul străzii Ghinea Dorinel, au fost găsite mai multe fragmente osoase ce par a fi de natură umană. Astfel, fragmentele osoase identificate au fost ridicate, urmând să se stabilească vechimea şi originea acestora prin expertizare, de către IML Iaşi. Acum se lucrează împreună cu Muzeul de Istorie şi cu Direcţie Judeţeană de Cultură Vrancea”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Autorităţile au decis să supravegheze şantierul şi încearcă să afle din ce perioadă sunt rămăşiţele umane. În timpul Primului Război Mondial, în zonă a existat un spital de campanie al armatei germane, ceea ce ar putea asigura indicii cercetătorilor.

„Am dispus supravegherea arheologică pe perioada lucrărilor. Un arheolog se află la faţa locului, supraveghează lucrarea. În zonă nu a fost nici un cimitir. În timpul Primului Război Mondial, acolo era Şcoala nr. 1 de Fete, a dispărut între timp. Şcoala a fost folosită în timpul războiului de armata germană, a fost un spital de campanie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vrancea, Traian Negulescu.

Lucrările de pe şantierul din oraşul Focşani continuă sub supravegherea specialiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici