Ocna Mureş: Supermarketul de lângă crater s-a prăbuşit

Supermarketul din Ocna Mureş aflat în apropierea craterului format în urma surpării unei galerii a fostei mine de sare din localitate s-a prăbuşit, miercuri după-amiază, după ce craterul a avansat în ultimele ore şi a afectat structura de rezistenţă a magazinului.

814 afișări
Imaginea articolului Ocna Mureş: Supermarketul de lângă crater s-a prăbuşit

Magazinul din Ocna Mureş de lângă craterul format după surparea unei galerii de mină s-a prăbuşit

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Bălaş, a declarat că supermarketul aflat în apropierea craterului format în urma surpării unei galerii a fostei mine de sare din localitatea Ocna Mureş s-a prăbuşit, structura de rezistenţă a centrului comercial fiind grav afectată.

Bălaş a spus că bunurile din supermarket nu au putut fi salvate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, craterul s-a format miercuri dimineaţă, pe un teren aflat în spatele unui supermarket din localitatea Ocna Mureş, iar "fenomenul este cauzat de apa sub presiune provenită de la o sondă aparţindând societăţii Salina din Ocna Mureş care a ajuns la suprafaţă, producând prăbuşirea unei foste galerii".

Primarul oraşului Ocana Mureş, Augustin Drăguţ, a declarat că două locuinţe aflate în apropierea zonei unde s-a format craterul au fost evacuate preventiv.

El a spus că fisuri au apărut şi în clădirea în care îşi are sediul Aministraţia Financiară, astfel că angajaţii au fost mutaţi temporar în două săli ale Casei de Cultură.

Ulterior, autorităţile din Ocna Mureş au evacuat bunurile din sediul Administraţiei Financiare din oraş, din două locuinţe şi dintr-o florărie, construcţii aflate în apropierea zonei în care s-a surpat galeria, măsura fiind luată deoarece craterul format avansează.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Bălaş, craterul avansează tot mai mult, diamentrul acestuia ajungând la aproximativ 200 de metri pătraţi, astfel încât s-a decis evacuarea bunurilor din două locuinţe din zonă, din sediul Administraţiei Financiare şi dintr-o florărie, construcţii în care au apărut deja fisuri.

Conform sursei citate, în zonă a fost interzis accesul, a fost oprită furnizarea energiei electrice, a gazului şi a apei potabile, iar circulaţia rutieră pe străzile Mihai Eminescu şi Nicolae Iorga a fost închisă.

Bălaş a spus că la ora 13.00 a început şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, întâlnire la care participă, pe lângă autorităţile judeţene şi locale, specialiştii unor instituţii abilitate în găsirea unor soluţii pentru oprirea fenomenului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici