Octavian Jurma, despre infectările din Bucureşti: "Incredibil! Nu credeam să văd asta în realitate"

Cercetătorul Octavian Jurma susţine că numărul de infectări COVID, raportat vineri în Bucureşti, este mult peste aşteptările specialiştilor.

21480 afișări
Imaginea articolului Octavian Jurma, despre infectările din Bucureşti: "Incredibil! Nu credeam să văd asta în realitate"

Octavian Jurma, despre infectările din capitală: "Incredibil! Nu credeam să văd asta în realitate"

„Incredibil! Ştiam că este posibil teoretic, dar nu credeam să văd asta în realitate”, a scris Jurma, pe Facebook.

Potrivit datelor analizate de Octavian Jurma, pe 4 februarie 2022, oraşul Bucureşti a produs mai multe cazuri (7.333 cazuri noi) decât întreaga ţară în vârful valului 3-Alpha (6.651 cazuri noi în 25 martie 2021).

Bucureşti şi Ilfov au înregistrat împreună 8.507 cazuri noi. De aceea, cercetătorul anticipează că în următoarele săptămâni vor fi numeroase internări în spitalele bucureştene.

„Dacă doar 3% dintre aceştia au nevoie de spitalizare, asta înseamnă 250 de internări pe zi doar în capitală peste 1-2 săptămâni. Chiar dacă Omicron se dovedeşte o gripă cu 1% internări din totalul cazurilor noi la nivel naţional, tot înseamnă 300+ internări pe zi în următoarele 2 săptămâni şi depăşirea recordului de internări din valul 4-Delta”, a explicat Octavian Jurma.

În aceste condiţii se poate vorbi despre imunizare pe cale naturală, mai spune cercetătorul.

„Ăsta da vaccin natural! Totul, absolut totul, depinde acum de pariul făcut de autorităţi că varianta Omicron în România va fi atât de blândă încât ne-am permis să începem relaxarea înainte de vârful valului 5. Niciodată nu mi-am dorit atât de tare ca autorităţile să aibe dreptate în pariul lor cu vieţile noastre”, a precizat Jurma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici