Ofensiva de la Rafah îl sperie pe Borrell: vor fi multe victime, trebuie să facem presiuni asupra Israelului

Josep Borrell, liderul diplomaţiei UE, susţine că în ofensiva de la Rafah vor fi multe victime. Nu pot fi respectate prevedrile legate de drepturile omului, trebuie să facem presiuni asupra Israelului, a transmis Borrell.

162 afișări
Imaginea articolului Ofensiva de la Rafah îl sperie pe Borrell: vor fi multe victime, trebuie să facem presiuni asupra Israelului

Ofensiva de la Rafah îl sperie pe Borrell: vor fi multe victime, trebuie să facem presiuni asupra Israelului

Şeful politicii externe UE spune că este imposibil de respectat dreptul umanitar în ofensiva de la Rafah. Armata israeliană IDF nu va putea evita victimele civile, având în vedere numărul mare de oameni de pe străzi, a explicat Josep Borrell.

„Peste 1,5 milioane de oameni sunt înghesuiţi într-un colţ foarte mic al Gaza. Sunt obosiţi, sunt epuizaţi, nu au unde să meargă – cum poate cineva să ia în considerare adăugarea acestei traume? Trebuie să continuăm să facem presiuni asupra Israelului pentru a-i face să înţeleagă că sunt atât de mulţi oameni pe străzile din Rafah, încât va fi imposibil să evităm victimele civile. Acest lucru, cu siguranţă, va fi împotriva respectării dreptului umanitar”, a precizat Borrell, potrivit Sky News.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a declarat săptămâna trecută că IDF ia „măsuri extraordinare” pentru a evita victimele din rândul civililor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
borrell,
rafah,
victime

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici