OFERTE DE SĂRBĂTORI: Staţiunea Straja, o atracţie pentru turiştii dornici să înveţe să schieze

Staţiunea Straja din judeţul Hunedoara reprezintă o atracţie, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru turiştii din zona de est a ţării dornici să înveţe să schieze, întrucât în zonă există pârtii pentru începători, iar preţurile pentru pachetele de Crăciun şi Revelion au rămas la fel ca în 2010.

350 afișări
Imaginea articolului OFERTE DE SĂRBĂTORI: Staţiunea Straja, o atracţie pentru turiştii dornici să înveţe să schieze

OFERTE DE SĂRBĂTORI: Staţiunea Straja, o atracţie pentru turiştii dornici să înveţe să schieze(Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

În staţiunea Straja din Munţii Vâlcan, turiştii sunt atraşi de preţuri, care au rămas la nivelul celor de anul trecut, dar şi de programul oferit, care include petreceri la baza pârtiei, astfel că numărul celor care au achitat avansul pentru a-şi petrece acolo zilele libere de Revelion este mare.

"Avem 60 de locuri de cazare şi toate sunt rezervate pentru zilele din apropierea Revelionului. Am păstrat preţurile de anul trecut la pachetele de patru sau cinci nopţi, respectiv cinci sau şase zile, adică 1.000, respectiv 1.200 de lei de persoană cazare în cameră dublă, cu masă, inclusiv cea festivă, dar şi o petrecere surpriză, un carnaval care va fi organizat în a doua zi din 2012. Copiii de până la zece ani au cazare gratuită şi anul acesta avem mai multe familii care au profitat de acestă ofertă", a declarat administratorul vilei Alpin din Straja, Mihăiţă Dumitraşcu.

Potrivit acestuia, pentru zilele de Crăciun tarifele sunt standard, la fel ca anul trecut.

"Chiar dacă am avut parte de scumpiri care ne-au ridicat şi nouă costurile, am fost nevoiţi să păstrăm tarifele de anul trecut pentru a ne păstra clienţii. De Crăciun camera dublă va costa 150 de lei, iar copii sub zece ani au cazare gratuită. Avem şi un pachet pentru cei care vor să stea la Straja mai multe zile. Pentru trei nopţi, adică patru zile, pachetul cu mesele incluse este de 500 de lei pentru o persoană. Deja peste 30 la sută avem rezervat de Revelion, iar clienţii sunt, culmea, din zona de est a ţării. Vin de la mare la munte ca să înveţe să schieze, pentru că în staţiunea Straja sunt pârtii pentru începători, pentru avansaţi, dar şi pentru cei care vor să se dea cu sania sau bobul", a spus cabanierul.

Tot cu petreceri şi preţuri la nivelul celor de anul trecut şi-au atras clienţii şi pensiunile Iris din Munţii Retezat.

"Avem două pensiuni cu 50 de locuri de cazare în total. Una este situată în zona Brădăţel şi cealaltă chiar în staţiunea Râuşor. De Revelion avem deja ocupate locurile, iar de Crăciun avem închis. Organizăm şi un carnaval, a doua zi după Revelion, pentru clienţi, iar pentru pachetul de trei nopţi de cazare şi patru zile efectiv de stat, cu masă inclusă şi două mese festive, au plătit 750 de lei de persoană", a declarat administratorul pensiunilor Iris, Roxana Răileanu.

Şi în staţiunea Parâng, din masivul cu acelaşi nume, turiştii au început să facă rezervări pentru Revelion.

Vila Parâng, care are propria pârtie de schi cu nocturnă, oferă intrare gratuită pe pârtie pentru toţi clienţii complexului.

"Cei care au făcut deja rezervări au cinci nopţi de cazare, demipensiune şi masa de Revelion inclusă şi au plătit 1.000 de lei de persoană. Preţurile sunt aceleaşi de anul trecut şi unii dintre clienţi au decis să vină la noi tocmai din acest motiv. Pentru copiii de până la 14 ani se plăteşte jumătate din preţ", a declarat administratorul Vilei Parâng, Marian Micleş.

El a adăugat că turiştii vor avea parte de multe surprize, iar la dorinţa lor se pot organiza spectacole folclorice sau petreceri.

(Material realizat de Nicoleta Medrea, corespondenti@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici