Oficial! S-a votat: românii vor avea 2 noi zile libere. Boboteaza şi Sf. Ioan, declarate sărbători legale în care nu se lucrează

Boboteaza şi Sf. Ioan au fost declarate sărbători legale în care nu se lucrează, potrivit unei legi adoptată miercuri de Camera Deputaţilor. Marcel Ciolacu este unul dintre iniţiatori.

9049 afișări
Imaginea articolului Oficial! S-a votat: românii vor avea 2 noi zile libere. Boboteaza şi Sf. Ioan, declarate sărbători legale în care nu se lucrează

Oficial! S-a votat: românii vor avea 2 noi zile libere. Boboteaza şi Sf. Ioan, declarate sărbători legale în care nu se lucrează

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art.139 alin.(1) din Legea nr.53/2003, urmărindu-se instituirea, ca zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, a zilelor de 6 ianuarie - Botezul Domnului – Boboteaza şi 7 ianuarie - Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, se arăta în raportul comisiei de specialitate.

Proiectul de lege a fost iniţiat de 62 deputaţi PSD, printre care Marcel Ciolacu şi liderul grupului Alfred Simonis.

Camera Deputaţilor a fost for decizional.

„Nu cred că este cu nimic ieşit din comun Boboteaza şi Sf. Ion să fie zile libere”, spunea în noiembrie preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, întrebat despre proiectul de lege care prevede ca zilele de 6 şi 7 ianuarie să fie libere.

„Eu sunt creştin ca şi dumneavoastră, sunt două sărbători mari, Boboteaza şi Sfântul Ion şi nu cred că este cu nimic ieşit din comun ca aceste două zile să fie zile libere. Foarte mulţi români participă atât la Bobotează şi foarte mulţi români sărbătoresc Sfântul Ion, cei mai mulţi sfinţi sunt de Sfântul Ion”, spune Marcel Ciolacu.

Alte zile libere, potrivit Codului Muncii: 1 şi 2 ianuarie, 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române, Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, 1 iunie, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun, două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici