Oficiu pentru recuperarea creanţelor, în cadrul Poliţiei Române - proiect

Un oficiu pentru recuperarea creanţelor, care se va ocupa de urmărirea şi identificarea bunurilor provenite din infracţiuni, va fi înfiinţat în cadrul Poliţiei Române, pentru acest serviciu fiind prevăzute opt funcţii, posturile urmând să fie suplimentate la rectificarea bugetară.

266 afișări
Imaginea articolului Oficiu pentru recuperarea creanţelor, în cadrul Poliţiei Române - proiect

Oficiu pentru recuperarea creanţelor, în cadrul Poliţiei Române - proiect

Înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Recuperarea Creanţelor în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este prevăzută într-un proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Noua structură va fi desemnată ca oficiu naţional pentru recuperarea creanţelor în domeniul urmăririi si identificării produselor provenite din săvârşirea de infracţiuni sau a altor bunuri având legătură cu infracţiunile.

ONRC va coopera cu oficiile cu atribuţii similare din statele membre ale Uniunii Europene prin schimbul de informaţii în domeniul urmăririi şi identificării produselor provenite din săvârsirea de infracţiuni sau a altor bunuri având legătură cu infracţiunile şi care ar putea face obiectul unei dispoziţii de îngheţare, de sechestru sau de confiscare emise de o autoritate judiciară.

Oficiul pentru recuperarea creanţelor va avea acces on-line la bazele de date ale altor instituţii şi va coopera cu Parchetul instanţei supreme, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Autoritatea Naţională a Vămilor, Comisariatul General al Gărzii Financiare, Banca Naţională a României, precum şi cu orice persoană fizică sau juridică ce deţine informaţii în acest sens.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern, între IGPR şi aceste instituţii vor fi încheiate protocoale prin care se vor stabili modalităţile concrete de cooperare şi categoriile de informaţii ce pot fi transmise. Pentru furnizarea rapidă a acestor informaţii, insituţiile cu care va colabora ONRC îşi vor desemna persoane de coordonare a acestor activităţi.

Structura organizatorică şi numărul de funcţii sunt stabilite prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor.

Astfel, pentru noua structură sunt prevăzute şapte posturi de execuţie şi unul de conducere.

Cheltuielile pentru această nouă structură au fost estimate pentru acest an la 399.228 de lei, din care 346.728 pentru cheltuieli de personal şi 52.500 de lei pentru bunuri şi servicii.

Această sumă va fi asigurată prin suplimentarea bugetului Ministerului Administraţiei şi Internelor din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2009, iar posturile necesare vor fi suplimentate la rectificarea bugetară pe anul în curs, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici