Ofiţer al armatei germane, inculpat pentru activităţi de spionaj în favoarea Rusiei

Un ofiţer în rezervă al armatei germane a fost inculpat, vineri, pentru presupuse activităţi de spionaj în favoarea Rusiei desfăşurate în urmă cu câţiva ani, informează postul german N-TV.

426 afișări
Imaginea articolului Ofiţer al armatei germane, inculpat pentru activităţi de spionaj în favoarea Rusiei

Ofiţer al armatei germane, inculpat pentru activităţi de spionaj în favoarea Rusiei

Ofiţerul în rezervă Ralph G., fost comandant-adjunct al unei unităţi militare districtuale, este acuzat că a transmis informaţii confidenţiale unui serviciu secret rus în perioada 2014-2020.

Informaţiile transmise ilegal se refereau la activităţi militare şi economice, inclusiv la impactul sancţiunilor impuse de Germania după anul 2014 şi la planificarea gazoductului Nord Stream II.

De asemenea, potrivit procurorilor, inculpatul ar fi transmis date personale de contact ale unor membri ai armatei germane şi ai unor oficiali din cadrul instituţiilor economice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
rusia,
spionaj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici