Olaru: Inculpatul Boldea a înaintat mai multe memorii în care îl reclama pe procurorul Cărare

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a confirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că inculpatul Mihail Boldea a înaintat mai multe memorii în care reclama măsuri procedurale ale procurorului Sorin Cărare şi spunea că vrea ca dosarul să fie preluat de la Galaţi de către structura centrală a Direcţiei.

352 afișări
Imaginea articolului Olaru: Inculpatul Boldea a înaintat mai multe memorii în care îl reclama pe procurorul Cărare

Codrut Olaru (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vă confirm faptul că de-a lungul timpului, cu ocazia soluţionării acestui dosar, inculpatul Boldea, pe linie ierarhică, către structura noastră centrală, a înaintat mai multe memorii, să le spunem, poate nu formulate la genul de exces de putere, din partea procurorului, cât reclama anumite dispuncţionalităţi pe linia luării măsurilor procedurale în acea cauză, referitor la audierea unor martori, audierea unor persoane, preluarea cauzei la nivelul structurii centrale.

Vă pot spune că toate au fost examinate cu maximă seriozitate. Din punctul nostru de vedere, dosarul poate şi a fost continuat la nivelul ST Galaţi, fără ca la această dată să existe elemente clare din punctul nostru de vedere, că există vreun abuz sau vreo nelegalitate din partea procurorului de caz", a explicat procurorul şef Olaru, răspunzând unei întrebări referitoare la reclamaţii ale deputatului în ceea ce îl priveşte pe procurorul gălăţean Sorin Cărare.

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a precizat că Sorin Cărare nu este singurul procuror din dosar, el lucrând împreună cu alţi doi procurori.

Olaru a adăugat că cei trei procurori vor lua "la urma urmei o decizie colectivă, care nu poate fi restrânsă doar la persoana procurorului Cărare".

Olaru a subliniat că investigaţia în cazul Boldea "s-a făcut la nivel de proceduri, de delegare cu ofiţeri de crimă organizată din cadrul BCCO Galaţi, şi în mică parte cu ofiţeri din cadrul IPJ Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici