Olguţa Vasilescu: Am făcut o vizită de curtoazie la Parchet, la un amic. Nu am deocamdată dosar

Primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, a fost, joi, la Parchetul instanţei supreme, unde a stat mai bine de o oră, ea declarând la ieşire că a făcut o vizită de curtoazie unui amic, nu pentru a da explicaţii în vreun dosar.

464 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Am făcut o vizită de curtoazie la Parchet, la un amic. Nu am deocamdată dosar

Olguţa Vasilescu: Am făcut o vizită de curtoazie la Parchet, la un amic. Nu am deocamdată dosar (Imagine: Bogdan Dănăescu/Mediafax Foto)

Olguţa Vasilescu a spus că nu a fost la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a depune plângere sau pentru a fi audiată în vreun dosar penal.

"A fost vizită de curtoazie, nu am niciun dosar, deocamdată. Probabil că se lucrează la vreunul, dar nu am cunoştinţă de aşa ceva", a spus Olguţa Vasilescu.

Primarul a precizat că atunci când a presupus că "se lucrează" la vreun dosar s-a referit la un incident produs la Craiova, când din faţa Prefecturii a fost ridicat de RAT un autoturism al SRI echipat cu tehnică de interceptare, care ar fi înregistrat pe numele primarului din localitatea Castranova.

"Ştiam de ieri că este maşina primarului de la Castranova, aşteptam să vedem cum o să motiveze ei (SRI, n.r.) această situaţie, pentru că pentru primarul de la Castranova a sunat la RAT cineva de la SRI. Angajaţii de la RAT m-au sunat pe mine şi mi-au spus că au ridicat o maşină pe care trebuie s-o dea urgent înapoi", a declarat primarul Craiovei.

Olguţa Vasilescu a adăugat că pentru autoturismul respectiv a sunat "un oarecare domn Anca", care s-a recomandat a fi de la SRI.

Primarul municipiului Craiova a spus că cei de la SRI şi-ar fi dat seama că cineva cu tehnică pe el în Prefectură a rămas fără semnal.

Întrebată dacă persoana care avea asupra ei aparatură de înregistrare este primarul din Castranova, Olguţa Vasilescu a spus că a verificat autoturismul şi acesta îi aparţine într-adevăr acestui edil.

"Bănuiesc că cel care pierdea semnalul era primarul. În acel moment, în sediul Prefecturii era o şedinţă cu primarii din toate localităţile Doljului", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Primarul localităţii doljene Castranova, Dumitru Măceşanu, a confirmat că maşina ridicată din faţa Primăriei Craiova îi aparţine, negând însă că în autoturism s-ar fi aflat tehnică de ascultare, aşa cum susţinea edilul Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici