Olguţa Vasilescu: Primăria Craiova vrea să cumpere un teren de la Mititelu, cu 1,5 milioane euro

Primăria Craiova vrea să cumpere un teren de trei hectare de la patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, pentru a construi o arteră rutieră pentru fluidizarea traficului din sudul şi sud-vestul oraşului, a anunţat primarul Lia Olguţa Vasilescu, precizând că acesta va costa 1,5 milioane euro.

366 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Primăria Craiova vrea să cumpere un teren de la Mititelu, cu 1,5 milioane euro

Olguţa Vasilescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Primarul Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce vrea să cumpere un teren de trei hectare, unde se află Balta Craioviţei, pentru a construi o arteră rutieră care să fluidizeze traficul din zona de sud şi sud-vest a oraşului care va deveni extrem de aglomerată după ce va fi dat în folosinţă podul de la Calafat.

"Am analizat foarte mult această situaţie. Dacă este oportun sau nu să facem această achiziţie şi am ajuns la concluzia că da. Această arteră nouă care va uni Strada Râului cu Bulevardul Tineretului peste Balta Craioviţei nu este inventată de Olguţa Vasilescu, au vrut să o facă şi Solomon, şi Bulucea, şi Ceauşescu sau, mă rog, primarii din vremea lui Ceauşescu", a spus Olguţa Vasilescu.

Ea a susţinut că este oportun ca acest teren să fie achiziţionat acum "pentru că preţurile sunt foarte jos în piaţă".

"Dacă Mititelu apuca să vândă, că despre el este vorba şi nu trebuie să ne ascundem după deget, putea să cumpere orice hypermarket să construiască în zona respectivă, apoi mergeam noi să-l expropiem anul viitor. Ne costa oricum de trei ori mai mult. Dacă începem procedurile de expropriere ne costă oricum mai mult decât suntem noi dispuşi să dăm anul acesta când ştim că Mititelu e cu apa la gât. Una e sa-l iei un milion şi jumătate de euro şi alta e să-l iei la trei milioane de euro cu cât oricum va vinde altora", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a adăugat că dacă achiziţia terenului va fi aprobată de Consiliul Local, Adrian Mititelu va trebui să suporte cheltuielile cu PUZ-ul, în valoare de 200.000 de euro.

De asemenea, Olguţa Vasilescu a spus că o parte din banii primiţi de Mititelu se vor întoarce la bugetul local.

"În al treilea rând ca şi avantaj. La ora actuală firma lui Mititelu (n.r - în proprietatea căreia se află terenul) este în insolvenţă . Noi dacă vrem să o executăm ca Primărie rămânem fără niciun ban. Dacă îi dăm noi aceşti bani pe teren ni se întoarce în cont 40% din contravaloare. De ce? Pentru că aproape 500.000 de euro este datoria pe care firma o are la Primărie", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a adăugat că după ce va primi aceşti bani, Mititelu nu va mai avea scuze că nu are bani să cumpere jucători pentru a reînfiinţa echipa Universitatea Craiova care a fost înscrisă în Divizia B.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici