Olguţa Vasilescu, propusă pentru funcţia de ministru al Muncii, despre legea salarizării: Cei din administraţia locală să discute cu sindicatele

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, propusă pentru a-şi continua mandatul la Ministerul Muncii, le-a cerut, joi, celor din administraţia locală să facă demersurile necesare pentru ca de luna viitoare bugetarii să primească salariile prevăzute în legea salarizării.

445 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu, propusă pentru funcţia de ministru al Muncii, despre legea salarizării: Cei din administraţia locală să discute cu sindicatele

Olguţa Vasilescu, propusă pentru funcţia de ministru al Muncii, despre legea salarizării: Cei din administraţia locală să discute cu sindicatele

„A fost promulgată legea salarizării şi îi rog pe toţi cei din administraţia publică locală să începă deja demersurile, să discute cu sindicatele, pentru că de luna viitoare ar trebui deja să se ia salariile negociate pe noua legea salarizării bugetare. De la 1 iulie intră toată administraţia, nu doar demnitarii (...) şi trebuiesc făcute şedinţele de consilii locale şi judeţene ca să se aprobe salariile”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la finalul şedinţei în care a fost audiată pentru funcţia de ministru al Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că nu se vor face tăieri de salarii.

„Nu se pune problema de tăieri de salarii, legea salarizării a fost promulgată, va intra în vigoare, vor fi creşteri de salarii nu tăieri (...)”, a spus Olguţa Vasilescu.

Cât priveşte îngheţarea pensiilor, Vasilescu a afirmat că nicio instituţie nu este "disperată" să mai facă angajări pentru că nu are personal.

"Este normal să se întâmple aşa pentru că o sa apară şi un Cod administrativ. Acolo se va vorbi şi despre performanţa din administraţia publică (...) Sediul materiei nu era în legea salarizării unitare, trebuie să fie în Codul administrativ şi tocmai pentru acest lucru se va bloca până la sfârşitul anului. (...)", a adăugat Olguţa Vasilescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici