Olimpiada Internaţională de Matematică din 2018, organizată în România

România va organiza în 2018, pentru a şasea oară, Olimpiada Internaţională de Matematică, fiind nominalizată de către Consiliul Consultativ al acestei competiţiei, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

200 afișări
Imaginea articolului Olimpiada Internaţională de Matematică din 2018, organizată în România

Olimpiada Internaţională de Matematică din 2018, organizată în România (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Prima ediţie a olimpiadei, care a avut loc în 1959, a avut loc tot în România, la Braşov.

Potrivit MEN, România a mai organizat competiţia în 1960, la Sinaia, şi în 1969, 1978 şi 1999, la Bucureşti.

"Sunt foarte bucuros că oferta Guvernului României de a organiza Olimpiada Internaţională de matematică la Bucureşti a fost acceptată de Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internaţionale de Matematică. Este o recunoaştere a performanţelor elevilor români în domeniul matematicii", a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

România se numără printre fondatorii competiţiei, alături de Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, fosta RDG, Ungaria şi fosta URSS. România şi Bulgaria deţin şi recordul de prezenţe, 54, participând practic la toate ediţiile olimpiadei.

Palmaresul participării ţării noastre la Olimpiada Internaţională de Matematică este remarcabil: 269 de medalii , dintre care 73 de aur, 124 de argint, 96 de bronz şi trei menţiuni.

La ediţia de anul acesta, desfăşurată în perioada 18-27 iulie, în Columbia, elevii români au cucerit şase medalii - trei de argint şi trei de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici