Oltean: Dragile noastre femei şi dragii noştri bărbaţi să-şi facă datoria faţă de ţară, să sporească natalitatea

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat joi, într-o conferinţă de presă, comentând rezultatele oficiale ale recensământului din 2011, că femeile şi bărbaţii trebuie "să-şi facă datoria faţă de ţară şi popor" şi să sporească natalitatea.

631 afișări
Imaginea articolului Oltean: Dragile noastre femei şi dragii noştri bărbaţi să-şi facă datoria faţă de ţară, să sporească natalitatea

Oltean: Dragile noastre femei şi dragii noştri bărbaţi să-şi facă datoria faţă de ţară, să sporească natalitatea (Imagine: Shutterstock)

Ioan Oltean a fost întrebat cum comentează rezultatele finale ale recensământului din 2011, care indică faptul că populaţia stabilă a României la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane.

"Avem o scădere dramatică. Aici un singur comentariu se poate face: ca dragile noastre femei şi dragii noştri bărbaţi să-şi facă datoria faţă de ţară şi popor, să sporească natalitatea, fiindcă altfel vom ajunge la un număr de locuitori foarte mic. Aici îi revine şi puterii rolul de a crea condiţii optime", a spus Oltean.

Întrebat cum ar fi influenţat aceste rezultate referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, Oltean a răspuns: "Nici măcar în condiţiile acestea preşedintele nu ar fi fost demis".

Datele recensământului relevă că la referendumul din iulie anul trecut, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost atins cvorumul de participare de peste 50%, a declarat premierul Ponta, cerând miniştrilor de Interne şi Administraţie să adapteze întreaga legislaţie la această realitate.

"Am văzut şi eu datele finale ale recensământului, mai bine mai târziu decât niciodată. Am fost peste 50% în 29 iulie care am dat «lovitura de stat», cum ar spune unii rămaşi în urmă, dar nu ne mai foloseşte prea mult acum", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Un număr de 16.269.839 de persoane din populaţia stabilă a României au 18 ani şi peste, această cifră nefiind însă şi cea a populaţiei cu drept de vot, care nu a fost dată joi, la anunţarea rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului din 2011.

Populaţia stabilă a României la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane, faţă de recensământul anterior, din 2002, conform rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului 2011.

Recent, preşedintele Traian Băsescu declara, la o întâlnire cu femeile de succes organizată de revista Business Woman, că, în actualul ritm de scădere demografică, România va avea 15 milioane de locuitori în 2030, iar structura se va schimba pentru că minoritatea romă este foarte productivă, menţionând că natalitatea este o misiune pentru femeile din ţara noastră.

"Nu aş vrea să vă întreb câte dintre dumneavoastră aveţi copii. Dar mă uit cât am muncit cu fetele mele, măritate-nemăritate, «Faceţi, fetelor, un copil, că până la urmă este un act patriotic». Mă rog, cu asta mică am reuşit până la urmă, cu cea mare nu reuşesc (...) Cred că natalitatea este o misiune pe care şi femeile din România trebuie să şi-o asume. Scuzaţi-mă că o spun atât de direct", declara Băsescu.

El arăta că în actualul ritm de scădere demografică România va ajunge să aibă numai 15 milioane de locuitori în 2030, adică "o pierdere uriaşă". El spunea că aceasta va aduce şi "o schimbare consistentă a structurii populaţiei pentru că avem minoritatea roma, care este extrem de productivă".

"Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă (...) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie", afirm Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici