OMS: 15 milioane de decese au fost cauzate de COVID în doi ani în întreaga lume

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că pandemia COVID a provocat în doi ani aproximativ 15 milioane de decese în întreaga lume, potrivit Sky News.

181 afișări
Imaginea articolului OMS: 15 milioane de decese au fost cauzate de COVID în doi ani în întreaga lume

OMS: 15 milioane de decese au fost cauzate de COVID în doi ani în întreaga lume

Calculele făcute de OMS arată că un total de 336,8 milioane de ani de viaţă au fost pierduţi la nivel global din cauza pandemiei care a fost declarată la începutul anului 2020.

Asta înseamnă că, în medie, fiecare deces provocat de pandemie a dus la o pierdere de peste 22 de ani de viaţă. Cei mai mulţi ani au fost pierduţi de persoanele cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani.

Experţii subliniază că statistica arată efectele devastatoare ale pandemiei asupra lumii. De asemenea, evaluarea OMS privind sănătatea mondială analizează ameninţarea tot mai mare a bolilor netransmisibile (NCD), cum ar fi cancerul, afecţiunile cardiace şi diabetul. OMS avertizează că, dacă nu sunt controlate, acestea ar putea reprezenta 86% din totalul deceselor până în 2050.

În ciuda progreselor înregistrate în medicină, bolile netransmisibile sunt responsabile de aproape trei sferturi din totalul pierderilor de vieţi omeneşti din fiecare an. OMS solicită o acţiune „decisivă şi colectivă" pentru a aborda ceea ce descrie ca fiind „o ameninţare tot mai mare la adresa sănătăţii pentru generaţiile viitoare".

Documentul OMS include, în premieră, o secţiune dedicată efectelor asupra sănătăţii oamenilor provocate de schimbările climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici