OMS: E nevoie de 1,5 miliarde de dolari pentru sprijinirea celor aflaţi în zone de criză

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut luni un apel pentru o finanţare de 1,5 miliarde de dolari pentru a răspunde nevoilor de sănătate a milioane de oameni prinşi în zeci de crize umanitare din întreaga lume, notează Reuters.

86 afișări
Imaginea articolului OMS: E nevoie de 1,5 miliarde de dolari pentru sprijinirea celor aflaţi în zone de criză

OMS: E nevoie de 1,5 miliarde de dolari pentru sprijinirea celor aflaţi în zone de criză

"Ne propunem ca în acest an să ajungem la aproximativ 87 de milioane de persoane cu asistenţă umanitară care să le salveze viaţa", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Pentru a face acest lucru, avem nevoie de un sprijin în valoare totală de 1,5 miliarde de dolari şi avem nevoie ca această finanţare să vină cât mai devreme posibil şi cu cât mai multă flexibilitate. O abordare reactivă nu este suficientă", a mai arătat Ghebreyesus.

El a mai spus că aproximativ 166 de milioane de persoane vor avea nevoie de asistenţă medicală în acest an în întreaga lume, inclusiv în teritoriile palestiniene, Ucraina, Haiti şi Sudan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici