OMS: Ne confruntăm cu o lipsă imensă de fonduri pentru lupta împotriva coronavirusului

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că există o lipsă imensă de fonduri pentru combaterea coronavirusului.
  • OMS: fondurile necesare pentru lupta împotriva Covid-19 sunt substanţial mai mici decât cele alocate.
  • "Doar pentru finanţarea vaccinurilor este nevoie de peste 100 de miliarde de dolari", spune Tedros Ghebreyesus.
1579 afișări
Imaginea articolului OMS: Ne confruntăm cu o lipsă imensă de fonduri pentru lupta împotriva coronavirusului

OMS spune că există o lipsă imensă de fonduri la nivel global pentru lupta împotriva coronavirusului, iar diferenţa dintre fondurile necesare şi cele alocate este mult prea mare, relatează Reuters.

Potrivit unui bilanţ al sursei citate, 19.92 milioane de oameni au fost infectaţi cu coronavirus şi peste 720.000 dintre aceştia au decedat. Infecţiile au fost raportate în mai mult de 210 ţări de la începutul pandemiei, când în China a fost identificat primul caz, în decembrie 2019.

"Următoarele trei luni sunt cruciale pentru a vedea impactul la nivel global al programului", a declarat Tedros Ghebreyesus, şeful OMS, făcând referire la o iniţiativă mondială pentru ca un vaccin să fie accesibil cât mai curând.

"Pentru a exploata această perioadă trebuie să scalăm modul în care finanţăm programul ACT şi să prioritizăm folosirea noilor descoperiri. Există o diferenţă uriaşă între fondurile necesare şi cele care au fost alocate", a mai spus şeful OMS.

Reprezentantul OMS a mai adăugat că doar pentru dezvoltarea vaccinului este nevoie de peste 100 de miliarde de dolari. Deşi suma pare mare, aceasta este mică în comparaţie cu cele 10 trilioane de dolari pe care ţările din G20 le-au alocat pentru stimulente fiscale, pentru a atenua impactul cauzat de criza Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici