Omul de afaceri Abdullah Atas, dus din arest la Parchet şi acuzat oficial de omor calificat

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost dus, luni, din arest la Parchetul Tribunalului Bucureşti, pentru a fi anunţat că este acuzat de omor calificat, după ce a intrat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, iar acesta a decedat, după trei săptămâni în care a fost în comă.

772 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Abdullah Atas, dus din arest la Parchet şi acuzat oficial de omor calificat

Omul de afaceri Abdullah Atas, dus din arest la Parchet şi acuzat oficial de omor calificat

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti l-au citat pe Abdullah Atas să se prezinte luni, pentru a i se aduce la cunoştinţă că i-a fost schimbată încadrarea din tentativă de omor în omor calificat.

Încadrarea juridică a faptei a fost schimbată după ce poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit vineri, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din cauza rănilor foarte grave pe care le-a suferit cu aproape trei săptămâni în urmă, când omul de afaceri turc l-a lovit intenţionat cu maşina, refuzând să oprească pentru un control, întrucât se urcase băut la volan.

Pentru acuzaţia de omor calificat, Abdullah Atas riscând o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Accidentul în urma căruia poliţistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 - 200 de kilometri la oră.

Gheorghe Ionescu a fost internat atunci la Spitalul Floreasca, medicii stabilind că poliţistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim.

Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

Gheorghe Ionescu avea 44 ani şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Poliţistul a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Ofiţerul de poliţie a fost înmormântat duminică, cu onoruri militare, în prezenţa a aproape o mie de persoane, printre care şi sute de poliţişti, unii dintre aceştia colegi ai lui Gheorghe Ionescu. La ceremonia religioasă au fost prezenţi, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şi şefii altor structuri din MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici