Omul la care se spovedeşte Putin, inclus pe lista neagră a UE

Se strânge laţul în jurul Patriarhului Kirill, vizat de noile sancţiuni care vor fi finalizate miercuri de ambasadorii UE.

587 afișări
Imaginea articolului Omul la care se spovedeşte Putin, inclus pe lista neagră a UE

Omul la care se spovedeşte Putin, inclus pe lista neagră a UE.

Cel de-al 6-lea pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei, care include embargoul petrolului rusesc, va fi finalizat miercuri de ambasadorii ţărilor membre reuniţi la Bruxelles, a anunţat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, după acordul politic la care au ajuns aseară lideri.

Conform celor aflate de diverse surse, Uniunea Europeană se îndreaptă spre includerea Patriarhului Kirill în lista neagră a celui de-al 6-lea pachet de sancţiuni.

 

Momentan, explică un înalt oficial european, Kirill este pe listă, dar pachetul va fi finalizat abia miercuri, la întâlnirea reprezentanţilor celor 27 şi abia atunci va fi oficial.

Patriarhul Kirill al Moscovei este văzut ca un apropiat al lui Putin. A refuzat să condamne războiul pornit pe 24 februarie, susţinând că Rusia este, de fapt, cea atacată, determinând Biserica Ortodoxă a Ucrainei să se rupă de Biserica lui Kirill.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici