ONG: În zona protejată Cotroceni se ridică ilegal un imobil. Beneficiarii sunt Valeriu Stoica şi firma la care e asociat Locic

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul reclamă demararea construcţiei unui imobil în zona protejată Cotroceni, cu încălcarea regimului de înălţime, în baza unei autorizaţii emise ilegal de Primăria sectorului 5, în 2009, beneficiarii lucrării fiind Valeriu Stoica şi o firmă la care este asociat Marius Locic.

1449 afișări
Imaginea articolului ONG: În zona protejată Cotroceni se ridică ilegal un imobil. Beneficiarii sunt Valeriu Stoica şi firma la care e asociat Locic

ONG: În zona protejată Cotroceni se ridică ilegal un imobil. Beneficiarii sunt Valeriu Stoica şi firma la care e asociat Locic (Imagine: Mihai Barbu/Arhiva Mediafax Foto)

Imobilul se construieşte pe terenul din strada Carol Davila 21A - strada Thoma Ionescu nr. 4, din zona construita protejată Cotroceni, beneficiarii lucrării fiind Valeriu Stoica, Euro Grup Intertrade şi Cristiana Carmen Salomie, arată asociaţia într-un comunicat transmis miercuri.

Aceasta precizează că pentru zona construită protejată Cotroceni, Planul Urbanistic General prevede înălţimi maxime de P+2 etaje, suprafaţa ocupată (POT) de maxim 65% şi densitate construită (CUT) de maxim 1,8.

Prin Hotărârea Consiliului General nr. 232/2005 s-a aprobat, la propunerea lui Adrian Videanu, un PUZ pentru str. Carol Davila 32-34A şi pentru str. Carol Davila 21A - str. Thoma Ionescu nr. 4, beneficiar fiind Marius Locic, susţine Asociaţia. PUZ-ul prevedea o înălţime maximă de P+4 etaje, un CUT de 2,5 şi un POT de 55%.

Marius Locic este asociat la Euro Grup Intertrade SRL.

În baza acestui PUZ a fost ridicată o construcţie pe str. Carol Davila 32-34A, terenul din str. Carol Davila 21A - str. Thoma Ionescu nr. 4 rămânând gol.

PUZ-ul emis prin Hotărârea 232/2005 s-a modificat printr-un PUZ emis prin Hotărârea Consiliului General nr. 44/2009, la propunerea lui Sorin Oprescu, potrivit sursei citate.

Prin noul PUZ se mărea CUT de la 2,5 la 3,2 şi suprafaţa ocupată de la 55% la 70%. Pe suprafaţa rămasă de 30% prevedea spaţiu verde. Beneficiarul PUZ era în continuare Marius Locic.

În baza ultimului PUZ a fost emisă autorizaţia de construire nr. 611-D din 13.10.2009 de către primarul sectorului 5.

"În mod ilegal, autorizaţia nu respecta PUZ-ul: prevede o înălţime de P+4etaje+pod locuibil, un CUT de 5 şi o suprafaţă ocupată la sol de 100% (fără spaţiu verde)", susţine Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul".

Aceasta adaugă că în 16 octombrie 2009 expira competenţa primarului sectorului 5 de a emite autorizaţii de construire în zone construite protejate, aceasta trecând la Primăria Capitalei.

"Pe ultima sută de metri, primarul sectorului 5 s-a grăbit să rezolve solicitarea de faţă, eliberând autorizaţia pe 13 octombrie 2009", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici