ONG-uri: Halloween-ul este satanist, cerem oprirea manifestărilor în şcoli

Aproape 30 de ONG-uri cer Ministerului Educaţiei să ia măsuri pentru oprirea manifestărilor organizate în şcoli cu ocazia "sărbătorii sataniste" Halloween, pe motiv că acestea ar leza sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor, ameninţând să dea în judecată instituţia în caz contrar.

2240 afișări
Imaginea articolului ONG-uri: Halloween-ul este satanist, cerem oprirea manifestărilor în şcoli

ONG-uri: Halloween-ul este satanist, cerem oprirea manifestărilor în şcoli (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă intitulat "Halloween-ul este satanism promovat de Ministerul Educaţiei Naţionale", Coaliţia pentru Familie şi Constituţie, constituită din ONG-uri "ce au ca scop promovarea valorilor tradiţionale ale poporului român", transmite că "a luat act cu profundă îngrijorare de perpetuarea în sistemul educaţional românesc a unei aşa zise sărbători care exaltă frica, întunericul şi moartea".

"Şi în acest an, la fel ca în anii precedenţi, în numeroase instituţii de învăţământ, atât şcoli, cât şi grădiniţe, profesorii, învăţătorii şi educatorii au derulat şi continuă să desfăşoare activităţi prin care îşi propun să generalizeze această campanie de reeducare a elevilor români, în spirit păgân, cu accente malefice", se arată în comunicat, ONG-urile semnatare considerând că, prin manifestările de Halloween, "conştient sau nu, cu concursul cadrelor didactice, elevii români sunt implicaţi în lumea vrăjitoriei şi a satanismului".

De asemenea, reprezentanţii coaliţiei mai spun că acest fenomen a căpătat o largă răspândire în sistemul de învăţământ "cu generosul concurs al Ministerului Educaţiei Naţionale" şi "contrar prevederilor Constituţei României şi Legii Educaţiei Naţionale care statuează că printre principiile care guvernează învăţământul se numără «principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român», «principiul centrării educaţiei pe beneficiarii acesteia», «principiul fundamentării deciziilor pe dialog şi consultare» ş.a.".

Coaliţia atrage atenţia că, deşi în ultimii ani numeroase organizaţii nonguvernamentale au atras atenţia asupra acestui fenomen, trimiţând memorii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi solicitând luarea unor măsuri în vederea scoaterii din sistemul de învăţământ a acestei manifestări, până în acest moment, la nivelul MEN şi al inspectoratelor şcolare judeţene, nu a fost luată nicio măsură, "ba mai mult ministerul continuă să o gireze".

ONG-urile mai semnalează că, de la an la an, exigenţele cresc, astfel că "membrii corpului didactic îi obligă pe părinţi la eforturi financiare suplimentare pentru ca Halloween-ul să fie oficiat cu succes".

Coaliţia invită "toţi părinţii responsabili din România" să boicoteze serbările organizate de instituţiile de învăţământ cu ocazia Halloween-ului şi să semnaleze organizaţiilor semnatare "eventualele consecinţe negative pe care le va atrage neparticiparea copiilor la aceste evenimente".

De asemenea, părinţilor le este recomandat să doneze banii pe care i-ar fi cheltuit pentru costumaţiile de Halloween copiilor nevoiaşi sau să îi vireze în conturile Ministerului Educaţiei "pentru ca în toate unităţile de învăţământ din România să fie introdusă apa curentă şi grupuri sanitare decente".

"Atenţionăm Ministerul Educatiei Nationale asupra faptului că, dacă nu ia măsuri pentru oprirea acestor manifestări, care lezează sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor şi tinerilor nostri şi încalcă Constituţia României şi Legea Educaţiei Naţionale, vom fi obligaţi, pe cale de consecinţă, să-l acţionăm în judecată, în scopul opririi acestor manifestări morbide în unităţile de învăţământ din România", se mai arată în comunicat.

Iniţiativa este susţinută de: Alianţa pentru Demnitate Naţională, Alianţa Familiilor din România, Asociaţia Pro Vita - filiala Bucureşti, Asociaţia "Cercul Studenţesc Floarea de foc", Asociaţia "Basarabii", Liga de Utilitate Publică, Asociaţia "Rost", Asociaţia pentru Revigorarea Tradiţiei (ART), Bucureşti, Asociaţia "Sfântul Împărat Constantin cel Mare", Asociaţia pentru Libertatea Românilor, Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti din judeţul Alba, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Iaşi, Asociaţia "Familia ortodoxă", Asociatia "Civic Media", Asociaţia "Ortodoxia Tinerilor", Fundaţia "Sfânta Irina", Asociaţia "Prietenii de Familie", Grupul "Ioan Alexandru", Asociaţia pentru Cultură şi Educaţie "Sfântul Daniil Sihastrul", Liga Distributistă Română "Ion Mihalache", Asociaţia Prologos, Asociaţia "Copil dorit", Asociaţia "Casa Gratis Pro Deo", Asociaţia "Triada", Asociaţia "Prietenii Sfântului Efrem cel Nou" şi Asociaţia "Parintele Galeriu", Bucureşti.

Sărbătoarea Halloween, răspândită în numeroase ţări, este în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie şi are ca simbol dovleacul sculptat. Conform tradiţiei, în această noapte, copiii se costumează în vrăjitori şi alte personaje şi colindă pe la case, pentru a primi dulciuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici