ONG-urile care apără drepturile persoanelor LGBT cer parlamentarilor „să nu transforme România într-o nouă Ungarie şi să respingă orice ideologii venite pe filieră ideologică ruso-ungară”

Asociaţia MozaiQ, organizaţie comunitară LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender), cere parlamentarilor de la Bucureşti „să dea dovadă de responsabilitate, să nu transforme România într-o nouă Ungarie şi să respingă orice ideologii venite pe filieră ideologică ruso-ungară”.

860 afișări
Imaginea articolului ONG-urile care apără drepturile persoanelor LGBT cer parlamentarilor „să nu transforme România într-o nouă Ungarie şi să respingă orice ideologii venite pe filieră ideologică ruso-ungară”
„România este o ţară europeană, cu principii şi valori care nu achiesează la ideologii putiniste şi antidemocratice. Clasa politică nu ar trebui să se gândească nicio secundă la posibilitatea partizanatului cu retorica anti-europeană Orban-Putin. Discursul lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad de sâmbătă, 23 iulie, este, fără doar şi poate, rasist, xenofob, anti-LGBT, anti-UE şi pro-rus. Încercarea ostentativă a premierului ungar de a demoniza diverse categorii de oameni intră în categoria clară a regimului iliberal propagat de guvernul de la Budapesta”, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.
 
Reprezentanţii MozaiQ amintesc faptul că Viktor Orban a ordonat parlamentarilor UDMR să propună proiectul de lege anti-LGBT PL-x nr. 243/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, care interzice discuţiile despre homosexualitate şi identitate de gen în spaţiul public (mass media, universităţi, Internet, sfera publică, etc). „Acest proiect a fost aprobat tacit de Senat şi urmează să fie dezbătut în Camera Deputaţilor. Discursul prim-ministrului Ungariei este un atac la adresa libertăţii de conştiinţă şi a libertăţii presei, o demonizare a comunităţii LGBTQ şi o respingere a valorilor europene, discurs generat de o mentalitate înfricoşătoare de supremaţie rasială şi etnocentrică”, spun activiştii. 
 
„Proiectul de lege propus de lacheii lui Viktor Orban din UDMR este imitaţia completă a legii anti-propagandă homosexuală din Ungaria, după modelul unei legi similare din Rusia lui Putin. Noi, cei din comunitatea LGBTQ, suntem un bastion de apărare a valorilor europene, iar clasa politică trebuie să respingă proiectul de lege anti-LGBTQ pentru a proteja România în faţa interferenţelor ruso-ungare în politica de la Bucureşti, într-o perioadă când fake news-ul, cenzura, dezinformarea sunt unelte folosite în războiul informaţional care dublează războiul din Ucraina. România trebuie să rămână pe traseul european pe care s-a angajat”, a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ.  
 
Activiştii spun că cer din nou parlamentarilor români „să dea dovadă de responsabilitate şi de conştiinţă europeană şi să respingă orice propunere legislativă care are ca menire să demonizeze şi să marginalizeze comunitatea LGBTQ” şi cer clasei politice din România „să se îndepărteze pe cât posibil de ideologiile antidemocratice propagate de Orban, Putin şi de maşinăria de propagandă putinistă”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici