Onţanu cere ministrului Economiei rezilierea contractului cu Enel

Primarul Sectorului 2 cere de urgenţă ministrului Economiei, AdrieanVideanu, rezilierea contractului cu Enel, întrucât compania ar fi "total depăşită de situaţia din teren", iar întreruperile la curent sunt tot mai dese.

30 afișări
Imaginea articolului Onţanu cere ministrului Economiei rezilierea contractului cu Enel

Onţanu cere ministrului Economiei rezilierea contractului cu Enel (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Neculai Onţanu atenţionează că opririle din ce în ce mai dese de curent, care se extind în tot Bucureştiul, pe durate tot mai mari de timp, generează mişcările sociale.

"Lipsa bunului simţ manifestată de aroganta conducere a companiei italiene Enel faţă de problemele bucureştenilor afectaţi de întreruperile din ce în ce mai dese de energie electrică va genera ieşirea oamenilor în stradă, aşa cum s-a întâmplat recent, joi noaptea, în cartierul Andronache din sectorul 2, când 50 de persoane au blocat strada Periş. Toată iarna întreruperile de curent electric repetate de perioade lungi de timp au fost din ce în ce mai multe în Bucureşti, inclusiv în perioada sărbătorilor, condamnând populaţia la umilinţă, suferinţă chinuitoare şi inutilă, distrugându-le aparatele electrocasnice, pentru care nu-i despăgubeşte nimeni", se arată într-un comunicat de vineri al Primăriei Sectorului 2.

Primarul Sectorului 2 susţine că sute de instituţii publice şi agenţi economici au fost afectate de "flagelul Enel", fiind împiedicate să-şi desfăşoare activitatea, înregistrând pagube însemnate, iar cartiere întregi de blocuri cu sute de mii de locuitori "stau în beznă cu zilele datorită proastei gestionări a reţelelor electrice vechi de zeci de ani şi a incompetenţei de care dau dovadă angajaţii Enel".

"Capitala României, care se doreşte a fi o capitală la nivel european, nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie dezastruoasă decât înainte de 1989, când se oprea curentul, dar şi atunci se făcea pe un interval scurt de timp, şi nu cu orele sau cu zilele cum se întâmplă acum", arată sursa citată.

Primarul Sectorului 2 se întâlneşte, vineri, cu conducerea companiei Enel, pentru a discuta problemele determinate de întreruperile dese de energie electrică, precum şi efectele negative ale acestora pentru toţi bucureştenii.

Întâlnirea a fost solicitată de către reprezentanţii companiei italiene, după ce a fost înştiinţată că s-a cerut rezilierea contractului.

Aproximativ 50 de persoane au ieşit în stradă, joi noapte, şi au blocat strada Periş din cartierul Andronache din Capitală, după ce au rămas fără curent electric în zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici