ONU: Un copil moare la fiecare 4,4 secunde

Anul trecut, aproximativ 5 milioane de copii cu vârsta sub 5 ani au murit, arată Organizaţia Naţiunilor Unite.

389 afișări
Imaginea articolului ONU: Un copil moare la fiecare 4,4 secunde

ONU: Un copil moare la fiecare 4,4 secunde

ONU a deplâns rata încă ridicată a mortalităţii în rândul copiilor şi tinerilor din întreaga lume.

Se estimează că aproximativ 5 milioane de copii cu vârsta sub 5 ani au murit în 2021. De asemenea, 2,1 milioane de copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între 5 şi 24 de ani şi-au pierdut viaţa anul trecut. Acest lucru corespunde cu un deces la fiecare 4,4 secunde.

În aceeaşi perioadă, s-au înregistrat şi 1,9 milioane de naşteri de copii morţi.

În mod tragic, multe dintre aceste decese ar fi putut fi evitate printr-o mai bună asistenţă medicală pentru mame, nou-născuţi, copii şi adolescenţi.

În fiecare zi, mult prea mulţi părinţi suferă trauma pierderii copiilor lor, uneori chiar înainte de primul suflu, a declarat Vidhya Ganesh, director al UNICEF pentru analiza datelor, conform dpa.

Pe termen lung, totuşi, există evoluţii pozitive, potrivit ONU: începând cu anul 2000, ratele mortalităţii în rândul copiilor mici din întreaga lume au scăzut cu 50%, iar în rândul copiilor mai mari şi al tinerilor cu 36%.

Potrivit studiului, această evoluţie este legată de o consolidare a asistenţei medicale primare.

Conform OMS, şansa de supravieţuire a unui copil depinde în mare măsură de locul în care se naşte. Aceasta este o "nedreptate flagrantă". Copiii din regiunea subsahariană au un risc de 15 ori mai mare de a muri prematur decât cei din Europa sau America de Nord. Riscul de naştere a unui copil mort este de 7 ori mai mare în Africa Subsahariană şi în Asia de Sud decât în ţările industrializate din nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
copii,
decese

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici