Operaţie dificilă încheiată cu succes la Iaşi

Medicii ieşeni au reuşit să îndepărteze complet o tumoare cu diametrul de 5 cm, la o femeie din Galaţi în vârstă de 67 de ani.

2847 afișări
Imaginea articolului Operaţie dificilă încheiată cu succes la Iaşi

Operaţie dificilă încheiată cu succes la Iaşi

„Femeia de 67 de ani este din Galaţi şi s-a adesat special spitalului nostru după ce a observant că durerile de cap nu-i cedează. În urma investigaţiilor medicale s-a descoperit o tumoră cerebrală de aproximativ cinci cm, o tumoră voluminoasă care i-a pus viaţa în pericol. A fost o intervenţie chirurgicală laborioasă, tumora pacientei a fost una impresionantă atât prin mărime, cât şi prin poziţia ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Intervenţia chirurgicală a fost fără complicaţii, s-a practicat o rezecţie completă a leziunii”, spun medicii Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi.

Potrivit acestora, meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central.

Sunt tumori în 90% din cazuri benigne, cu o creştere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate.

Acestea cresc din membrana ce înveseleşte creierul şi pot îngloba sau afecta vasele şi nervii cranieni.

„Săptămânal operăm aproximativ un meningiom, tumori voluminoase care datorită heterogenicităţii niciuna nu este identică cu alta. Cu ajutorul tehnologiei prezente în spital, în acest moment avem posibiltatea de a trata astfel de leziuni impresionante fără consecinţe majore asupra pacienţilor, aceştia beneficiind de servicii medicale la standarde înalte. Le recomandăm pacienţilor noştrii controale periodice pentru a ţine sub observaţie sănătatea şi pentru a nu-şi pune viaţa în pericol”, a declarat doctor în neurochirurgie Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici