Operaţii amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Sunt preluate doar cazurile urgente

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a decis amânarea tuturor operaţiilor care nu sunt urgente, reprezentanţii instituţiei precizând că aşteaptă o recomandare de la Ministerul Sănătăţii pentru a şti ce să facă în privinţa dezinfectanţilor Hexi Pharma, transmite corespondentul MEDIAFAX.

171 afișări
Imaginea articolului Operaţii amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Sunt preluate doar cazurile urgente

Operaţii amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Sunt preluate doar cazurile urgente (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Decizia a fost luată deşi la Spitalul de Urgenţă din Craiova, cel mai mare spital din Oltenia, nu au fost găsite nereguli în ceea ce priveşte dezinfectanţii Hexi Pharma. Cei aflaţi pe stoc au fost opriţi în depozit, iar comenzile au fost sistate. Pe de altă parte, în spital nu se mai operează decât urgenţele.

“Astăzi de dimineaţă am stabilit că nu se mai operează decât strict urgenţe. Restul cazurilor pleacă acasă. Se folosesc dezinfectanţi, printre care şi Hexi Pharma. Medicul, când se spală pe mâini înainte de operaţie, se spală cu săpun Hexi Pharma, apa este sterilă, iar la sfârşit foloseşte un dezinfectant de la altă firmă. Noi aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii să ne spună ce să facem cu dezinfectantele Hexi Pharma şi, în aceeaşi ordine de idei, dacă şi când putem achiziţiona noi dezinfectante”, a declarat dr. Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

„S-a primit ordin de la minister, toate cazurile cronice vor fi reprogramate, atât la ramurile chirugicale cât şi la cele medicale. Nu au fost operate decât urgenţele”, a afirmat şi directorul adjunct medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, prof.univ. dr. Dănuţ Tarniţă.

Două spitale din judeţul Dolj se află pe lista celor cu probe de sanitaţie neconforme. Este vorba de spitalul „Filantropia” din Craiova şi spitalul din Calafat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici