Ministerul Sănătăţii: La cinci spitale din ţară se efectuează numai intervenţiile chirurgicale de urgenţă

Cinci spitale din ţară au amânat operaţiile programate, din cauza crizei dezinfectanţilor, şi vor efectua numai intervenţii chirurgicale de urgenţă, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

1776 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: La cinci spitale din ţară se efectuează numai intervenţiile chirurgicale de urgenţă

Ministerul Sănătăţii: La cinci spitale din ţară se efectuează numai intervenţiile chirurgicale de urgenţă (Imagine: Shutterstock)

Spitalul Judeţean din Dolj, Spitalul de Pediatrie din Galaţi, Spitalul Judeţean din Olt, Spitalul Judeţean din Teleorman şi Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucureşti efectuează numai intervenţii chirurgicale în regim de urgenţă, restul operaţiilor programate fiind amânate. Asta au raportat direcţiile de sănătate publică (DSP) în cadrul videoconferinţei care a avut loc la prânz, cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

„În cazul celor cinci unităţi sanitare care în prezent derulează intervenţii chirurgicale doar în regim de urgenţă au fost dispuse măsuri pentru remedierea situaţiei cu celeritate, astfel încât, în cursul zilei de mâine (vineri) să se poată relua fluxul normal al activităţii chirurgicale”, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă remis joi, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică să comunice unităţilor sanitare cu paturi, „întreprinderea tuturor măsurilor necesare pentru desfăşurarea serviciilor medicale în condiţii de siguranţă pentru pacienţi prin asigurarea cantităţilor corespunzătoare de produse biocide, altele decât cele fabricate de firma HexiPharma”, se mai arată în sursa citată.

Decizia spitalelor de a amâna operaţiile programate vine în urma prezentării de către Guvern a rezultatelor analizelor produselor Hexi Pharma. Reprezentanţii Guvernului au arătat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că toate probele de produse Hexi Pharma analizate până acum la laboratorul ICECHIM au avut probleme în ceea ce priveşte concentraţia de substanţe dezinfectante din soluţie faţă de ceea ce scrie pe etichetă. De altfel, Guvernul a recomandat retragerea de pe piaţă şi din spitale a produselor Hexi Pharma şi a anunţat că va verifica şi biocidele celorlalţi producători care se găsesc pe piaţa din România.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici