SCANDALUL dezinfectanţilor din spitale. Kovesi: Până acum nu am fost sesizaţi că ar apărea indicii de corupţie

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, că instituţia nu a fost sesizată în legătură cu posibile fapte de corupţie cu privire la scandalul în care este este implicată firma Hexi Pharma, privind dezinfectanţii din spitale.

451 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL dezinfectanţilor din spitale. Kovesi: Până acum nu am fost sesizaţi că ar apărea indicii de corupţie

SCANDALUL dezinfectanţilor din spitale. Kovesi: Până acum nu am fost sesizaţi că ar apărea indicii de corupţie

"Am avut discuţii cu domnul Procuror General, inclusiv pe acest dosar nou. Este o ancheta în curs la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Am încredere în colegii de acolo că în momentul în care apar indicii de corupţie ne vor sesiza. Până acum nu am fost sesizaţi de ei că au asemenea indicii", a declarat Laura Codruţa Kovesi la EuropaFM.

Procurorul şef al DNA a precizat că pe rolul DNA au fost mai multe investigaţii privind corupţia din sistemul sanitar.

"În ultimii doi ani am tras semnale de alertă în legătură cu corupţia în sănătate. La bilanţurile DNA am atins acest domeniu de fiecare dată şi DNA a fost focusat pe ceea ce se întâmplă în sănătate. Am considerat că e o prioritate încă de acum doi ani. Am avut dosare pe ceea ce înseamnă achiziţii în sistemul de sănătate", a mai spus aceasta.

"În general, am avut foarte multe dosare în care investigaţiile au plecat de la infracţiuni comise, spre exemplu, de preşedinţi de consilii judeţene şi am ajuns la achiziţii făcute în spitale. Am avut funcţionari din sănătate, chiar şi un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii. Am tras semnale de alarmă inclusiv la ultimul bilanţ. Acesta a plecat de la faptul că nu o sută de procurori vor rezolva problemele din sutele de spitale din România", a mai precizat procurorul şef al DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici