Şef Spital Pneumoftiziologie Cluj: Nu am avut contracte cu Hexi Pharma, apărem din eroare pe lista MS

Directorul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca, Vasile Mureşan, susţine că unitatea medicală pe care o conduce nu are şi nu a avut nici un contract cu Hexi Pharma şi că prezenţa pe lista Ministerului Sănătăţii este „o eroare”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

671 afișări
Imaginea articolului Şef Spital Pneumoftiziologie Cluj: Nu am avut contracte cu Hexi Pharma, apărem din eroare pe lista MS

Şef Spital Pneumoftiziologie Cluj: Nu am avut contracte cu Hexi Pharma, apărem din eroare pe lista MS (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Vasile Mureşan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că solicită îndreptarea erorii şi scoaterea spitalului pe care îl conduce de pe lista publicată de Ministerul Sănătăţii.

„Spitalul nostru nu are şi nu a avut niciun contract cu Hexi Pharma. Prezenţa spitalului pe lista publicată de Ministerul Sănătăţii este o eroare şi cerem îndreptarea acesteia şi scoaterea de pe lista respectivă. Noi am anunţat DSP Cluj despre faptul că nu avem contracte cu Hexi Pharma, nu ştiu de ce am apărut, totuşi, pe listă”, a spus Mureşan.

La rândul său, directorul Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca, Adrian Molnar, a declarat că la unitatea pe care o conduce s-au găsit „probe neconcludente”.

VEZI AICI LISTA CU SPITALELE ÎN CARE S-AU GĂSIT PROBE NECONCLUDENTE LA DEZINFECTANŢI

„Nu e vorba de probe neconforme, s-au găsit probe neconcludente la un dezinfectant, ceea ce este cu totul altceva. Dar nu este absolut nicio problemă pentru sănătatea pacienţilor”, a spus Molnar.

La cea de-a treia unitate medicală din judeţul Cluj unde au fost depistate probe cu probleme, Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, declara miercuri într-o conferinţă de presă că folosirea unui produs Hexi Pharma la acest institut a fost suspendată.

Institutul Oncologic Cluj-Napoca a avut 8 contracte încheiate cu Hexi Pharma pentru dezinfectanţi, detergenţi şi produse de curăţenie.

Ministerul Sănătăţii a publicat, vineri, pe site-ul propriu, cu aprobarea Parchetului General, lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.

„Tototadă, precizăm faptul că pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză. De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma Hexi Pharma”, arată Ministerul Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici