Operaţiune pentru salvarea unui american căzut în Munţii Făgăraş. Turistul a fost găsit în viaţă de prietenul lui

Un turist american a căzut, sâmbătă, în Munţii Făgăraş de la mare înălţime, pe partea Braşovului, sub Vârful Vistea Mare, iar Salvamont Argeş şi Salvamont Victoria au intervenit pentru a-l salva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

657 afișări
Imaginea articolului Operaţiune pentru salvarea unui american căzut în Munţii Făgăraş. Turistul a fost găsit în viaţă de prietenul lui

Operaţiune în desfăşurare pentru salvarea unui turist american, căzut în Munţii Făgăraş (Imagine:Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE: 


Turistul american care a căzut, sâmbătă, în Munţii Făgăraş de la înălţime, sub Vârful Vistea Mare, şi spre care au pornit Salvamont Argeş şi Victoria a fost găsit în viaţă, de prietenul lui, la mai bine de o oră din momentul în care apelase prin 112 la ajutorul salvamontiştilor.

Imediat, cetăţeanul american a anunţat autorităţile. Salvamontiştii argeşeni, care plecaseră în sprijinul colegilor de la Salvamont Victoria, au fost întorşi din drum.

"Am fost anunţaţi că cetăţeanul american a fost găsit. Este în viaţă. Are mai multe răni, dar se poate deplasa. Eu şi colegii mei de la Nucşcoara, Curtea de Argeş şi Piteşti ne întorcem. Merg spre cei doi, care se deplasează încet în direcţia pe care o primesc prin telefon de la salvatori, colegii de la Salvamont Victoria. Oricum, ar fi durat aproximativ 7 ore să ajungem în zona în care ne fusese solicitat ajutorul. Din fericire, cetăţeanul american, care intrase în panică pentru că nu îşi mai găsea prietenul, care căzuse, a reuşit să dea de el la timp. Tot el îl ajută să se deplaseze", a declarat corespondentului MEDIAFAX Ion Sănduloiu, şef Salvamont Argeş.

Turistul străin se afla în Munţii Făgăraşi, când s-a dezechilibrat şi a căzut de la mare înălţime. Prietenul care îl însoţea a alertat autorităţile, sunând la 112.

Au plecat spre locul solicitării salvamontişti de la Salvamont Victoria, dar şi salvatori din Argeş.

"Este vorba de un turist american, care se afla împreună cu un alt cetăţean, de aceeaşi naţionalitate, în Munţii Făgăraş şi care a căzut de la înălţime, sub Vârful Vistea Mare. La intervenţie a fost solicitat ajutorul colegilor de la Salvamont Victoria, dar am plecat spre locul solicitării şi zece salvamontişti din Argeş, respectiv de la Nucşcoara, Curtea de Argeş şi Piteşti. Din câte am înţeles turistul se afla la o altitudine de 2400 de metri, în partea de Nord a Munţilor Făgăraş, zona Braşovului", a declarat corespondentului MEDIAFAX Ion Sănduloiu, şef Salvamont Argeş.

Potrivit lui Ion Sănduloiu, în zona respectivă, semnalul la telefon este foarte slab.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici