Operaţiunea de aducere la mal a navei răsturnate în Portul Midia a reînceput. Anunţul ISU

Autorităţile au reluat, luni dimineaţa, operaţiunile prin care încearcă aducerea la mal a navei răsturnate în Portul Midia. Potrivit ISU Constanţa, acţiunea de evacuare a celor aproximativ 14.000 de oi de pe vas este în stand-by.

486 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea de aducere la mal a navei răsturnate în Portul Midia a reînceput. Anunţul ISU

Operaţiunea de aducere la mal a navei răsturnate în Portul Midia a reînceput

Reprezentanţii ISU Constanţa susţin că forţele implicate încearcă, luni dimineaţa, să înlăture marfa de pe puntea navei, pentru a reduce greutatea acesteia, iar apoi să o remorcheze până în port.

„În cursul zilei de astăzi se va reîntruni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, acolo unde reprezentanţii autorităţilor şi şefii tuturor armelor vor stabili exact ce se va întâmpla cu animalele care vor fi evacuate de pe vapor. De asemenea, operaţiunea de la navă a reînceput, se încearcă înlăturarea mărfii existente pe puntea superioară, pentru a putea reduce din greutatea navei, iar apoi vor încerca să readucă nava pe chilă dreaptă pentru a o putea remorca în dană”, au transmis reprezentanţii ISU Constanţa.

Potrivit acetora, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare va interveni cu trei nave, 40 de oameni şi 8 scafandri, iar ISU cu 10 oameni în sprijin.

Până acum au fost salvate de pe navă 32 de oi, operaţiunea de evacuare fiind momentan „în stand-by”, a mai anunţat ISU Constanţa.

O navă cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau aproximativ 14.000 de capete de ovine şi un echipaj format din 22 de sirieni. Toţi membri echipajului au fost salvaţi şi aduşi teferi la mal. Unul dintre ei a căzut peste bord, însă a fost scos din apă fără să păţească nimic. Autorităţile au ajuns la faţa locului după ce un apel la 112, în jurul unei 11:51, i-a alarmat că o navă s-a răsturnat în momentul în care părăsea Portul Midia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
salvare,
navă,
oi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici