Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic s-a încheiat, ancheta continuă

Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic de la Tuzla a durat mai multe ore şi s-a încheiat în noaptea de luni spre marţi, în timp ce ancheta la faţa locului pentru a stabili cauzele accidentului va continua.

96 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic s-a încheiat, ancheta continuă

Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic s-a încheiat, ancheta continuă (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, operaţiunea s-a desfăşurat cu maximă atenţie şi s-a încheiat în jurul orei 01.00. După ce au fost scoase dintre rămăşiţele avionului, cele unsprezece persoane care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic au fost transportate la morga Cimitirului Central Constanţa pentru efectuarea necropsiei.

Anchetatorii vor continua şi marţi cercetările la faţa locului pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul aviatic.

Conform unor surse din rândul investigatorilor, sunt cercetate două variante care ar fi dus producerea accidentului, una dintre acestea fiind o defecţiune tehnică, iar cea de-a doua o eroare umană, specialiştii inclinând mai degrabă spre cea de-a doua variantă. O versiune oficială legată de cauza accidentului aviatic de la Tuzla va fi prezentată după finalizarea anchetei.

Unsprezece persoane au decedat în urma accidentului aviatic petrecut luni după-amiază pe Aerodromul din Tuzla. Alte trei persoane au fost rănite grav, fiind internate la Spitalul Militar din Capitală. Unul dintre răniţi, care era în comă, având arsuri de gradele trei şi patru şi fractură de femur, a murit, luni noapte, la spital.

La momentul accidentului, în aeronavă erau, în total, 14 persoane. Avionul a avut probleme la decolare, după un zbor de doi kilometri prăbuşindu-se şi luând foc, au declarat reprezentanţi ai Ambulanţei Constanţa.

MApN a precizat într-un comunicat că Nicolae Jianu, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc, se afla la bordul avionului AN-2 prăbuşit, acesta numărându-se printre persoanele care şi-au pierdut viaţa în accident.

În catastrofa aviatică de la Tuzla şi-au pierdut viaţa şapte militari ai Forţelor Navale şi patru militari din Forţele Aeriene.

Potrivit unor surse din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc, printre cei 11 militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic se numără şi căpitanul Lavinia Guiţă, singura femeie din cadrul unităţii de la Boboc care pilota avionul de tip AN2.

O comisie de investigaţie tehnică, numită prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, cercetează împrejurările producerii catastrofei aviatice.

Avionul de tip Antonov An-2 este cunoscut ca fiind cel mai mare avion de transport biplan. El a intrat în serviciul Forţelor Aeriene Române în anul 1977, iar în prezent este folosit pentru antrenamentul paraşutiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici