Oprea: 3.000 de forţe ISU sunt pregătite să intervină dacă vor fi probleme din cauza vremii

Circa 3.000 de angajaţi din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al MAI şi de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă sunt pregătiţi să intervină, încă din primul moment, în zonele unde ar putea apărea probleme din cauza vremii, a anunţat, miercuri, vicepremierul Gabriel Oprea.

246 afișări
Imaginea articolului Oprea: 3.000 de forţe ISU sunt pregătite să intervină dacă vor fi probleme din cauza vremii

Oprea: 3.000 de forţe ISU sunt pregătite să intervină dacă vor fi probleme din cauza vremii (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte componenta de intervenţie asigurată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, vă informez că avem aproximativ 3.000 de forţe pregătite să intervină încă din primul moment când situaţia o va impune. Acestea au la dispoziţie 1.100 de autospeciale şi mijloace tehnice", a spus Oprea, la videoconferinţa privind măsurile de pregătire pentru iarnă.

Vicepremierul a adăgat că dacă efectele meteo se accentuează, va fi crescută capacitatea de intervenţie şi, aşa cum s-a procedat şi la începutul anului, se va apela şi la forţele Ministerului Apărării Naţionale.

Gabriel Oprea a reamintit, pe de altă parte, că legea prevede obligaţia şoferilor de a avea cauciucuri de iarnă atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada calendaristică. "Îi rog pe toţi conducătorii auto care nu şi-au echipat maşinile pentru iarnă să evite deplasarea pe drumurile unde sunt anunţate căderi de zăpadă. Nu ne dorim să apară accidente grave sau oameni blocaţi în trafic din cauza zăpezii", a mai spus el.

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben pentru 26 de judeţe din nordul, estul, sud-estul şi centrul ţării, unde începând de miercuri seară şi până vineri va ploua, în unele zone vor fi lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va atinge la rafală viteze de peste 55 de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici