Oprea a dispus demiterea şefului Poliţiei Piatra Neamţ, filmat lovind o minoră - VIDEO

Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a ordonat şefului Poliţiei Române demiterea şefului Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, Cezar Constantin Filip, după ce pe internet a fost postat, miercuri, un filmuleţ în care acesta apare lovind o minoră, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

128 afișări
Imaginea articolului Oprea a dispus demiterea şefului Poliţiei Piatra Neamţ, filmat lovind o minoră - VIDEO

Oprea a dispus demiterea şefului Poliţiei Piatra Neamţ, filmat lovind o minoră

"Menţionăm totodată, că în cazul respectivului poliţist a fost sesizat parchetul competent, pentru continuarea cercetărilor", se mai arată în comunicatul MAI.

Inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă, a trimis, miercuri, Corpul de control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, care a declanşat la rândul său o anchetă în cazul şefului Poliţiei Piatra Neamţ.

Miercuri, pe internet, a fost postat un filmuleţ în care şeful Poliţiei Piatra Neamţ, Cezar Constantin Filip, apare lovind o minoră, cu palmele, în mod repetat, dar şi cu picioarele. Totodată, şeful poliţiei municipale o trage de păr şi o îmbrânceşte pe fată.

Filmarea, datată în 8 martie, ar fi fost făcută în sediul Poliţiei Piatra Neamţ, iar în imaginile surprinse de o cameră de luat vederi apare şi un ofiţer de la Biroului de Investigaţii Criminale, care asistă la incident fără a interveni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Elena Bulgărea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost declanşată o anchetă şi va fi sesizat şi parchetul în acest caz.

"IPJ a luat la cunoştinţă cele reclamate şi a sesizat Biroul de cercetare disciplinară împotriva celor doi poliţişti care apar în imagini. În paralel, urmează să fie sesizat şi Parchetul Judecătoriei Piatra Neamţ pentru a se verifica dacă se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, minora agresată de şeful Poliţiei Piatra Neamţ are 14 ani şi ar face parte dintr-un grup infracţional specializat în furturi şi tâlhării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici