Oprea: Cine nu e prezent la datorie să ştie foarte clar că va pleca acasă

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministru interimar al Afacerilor Interne, a declarat, sâmbătă, în videoconferinţă cu prefecţii, că persoanele din subordinea sa care nu vor fi prezente la datorie în perioada codului portocaliu vor fi demise.

460 afișări
Imaginea articolului Oprea: Cine nu e prezent la datorie să ştie foarte clar că va pleca acasă

Gabriel Oprea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Vreau să înţelegeţi că acest cod se poate transforma oricând în cod roşu. (...) Eu sunt convins că toţi aveţi toate forţele implicate, aveţi experienţa necesară şi eu sunt convins că nimeni nu doarme în nopţile următoare. Toată lumea va fi în zona de competenţă, iar cine nu este prezent la datorie să ştie foarte clar că va pleca acasă", a declarat Oprea.

Acesta le-a cerut tuturor prefecţilor să apeleze la instituţiile comandamentului de iarnă, Poliţie, Pompieri, Ambulanţă, Armată, pentru orice chestiune cu care nu se pot descurca.

Autostrăzile A1, A2 şi A3 au fost închise alături de 16 drumuri naţionale, din cauza viscolului. Totodată, au fost anulate 19 trenuri pe rute din sudul ţării şi mai multe zboruri interne şi din străinătate.

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a anunţat că inspectoratele şcolare monitorizează situaţia şcolilor din judeţele aflate sub cod portocaliu, urmând a hotărî, în funcţie şi de starea vremii care se înregistrează duminică, dacă şi unde se va dispune sistarea cursurilor pentru ziua de luni.

Meterorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, o avertizare de cod portocaliu de viscol, valabilă până duminică seară, pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Girgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

În acelaşi interval, este cod galben de viscol în Constanţa, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui şi Iaşi.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici