Oprea: Fregata Regele Ferdinand este un excelent ambasador al României

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, că fregata "Regele Ferdinand" este "un excelent ambasador al României", el transmiţând militarilor "preţuirea şi respectul" său pentru că au reuşit să se pregătească la standarde înalte într-un timp foarte scurt pentru a pleca în misiune.

92 afișări
Imaginea articolului Oprea: Fregata Regele Ferdinand este un excelent ambasador al României

Oprea: Fregata Regele Ferdinand este un excelent ambasador al României (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a mai spus că fregata, "un excelent ambasador al României", a mai participat şi la alte misiuni NATO.

"Fregata Regele Ferdinand este un excelent ambasador al României. A fost prima navă militară românească care a participat în 2005 la operaţiunea NATO Active Endeavour", a afirma Oprea.

Ministrul le-a spus militarilor că ştie prin ce sacrificii trec şi că fiecare zi petrecută pe mare este o întrecere cu propriile limite. El le-a urat succes în această misiune şi le-a spus să se întoarcă cu bine acasă.

Ceremonia pentru plecarea fregatei "Regele Ferdinand" la operaţiunea NATO "Unified Protector" de impunere a unui embargo privind armele împotriva Libiei a avut loc, vineri seară, la Constanţa, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a ministrului Apărării, Gabriel Oprea.

La ora transmiterii acestei ştiri, ceremonia s-a încheiat, şeful statului plecând din Portul Constanţa, după ce fregata a ieşit din dana militară în larg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici