Oprescu: 46-48% din bucureşteni vor avea nevoie de subvenţii la apă caldă şi căldură

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că municipalitatea analizează încă de acum două luni plata diferenţiată, în funcţie de venituri, a apei calde şi căldurii, precizând că, în opinia sa, 46-48% din bucureşteni vor avea nevoie în continuare de sprijin la plata facturilor.

21 afișări
Imaginea articolului Oprescu: 46-48% din bucureşteni vor avea nevoie de subvenţii la apă caldă şi căldură

Oprescu: 46-48% din bucureşteni vor avea nevoie de subvenţii la apă caldă şi căldură (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu facem altceva de azi dimineaţă decât să adâncim analizele începute acum două luni, pentru a calcula modul în care se vor plăti apa caldă şi căldura, diferenţiat în funcţie de venituri", a spus Oprescu.

Deşi a precizat că orice cifră ar spune în acest moment "ar fi hazardată", Sorin Oprescu a arătat că, în opinia sa, există în Capitală un procent cuprins între 46-48% din populaţie care va avea nevoie să fie sprijinită în continuare la plata facturilor la apă caldă şi căldură.

În acest sens, primarul general a făcut un apel şi la primarii celor şase sectoare, pentru a aduna în mod corect toate datele cu privire la identificarea exactă a firmelor de apartament şi a persoanelor care au venituri care îşi permit plata integrală, fără subvenţie, a preţului la căldură şi apă caldă.

Întrebat despre existenţa unui plafon până la care bucureştenii să poată beneficia de subvenţie, primarul general a explicat că până la finalizarea statisticilor şi analizelor nu poate comunica cifre.

În privinţa termenului la care va fi anunţat modul în care bucureştenii vor plăti diferenţiat apa caldă şi căldura, Oprescu a precizat că acesta va fi în funcţie de "evoluţia generală, financiară a societăţii".

"Obiectivul principal este ca cei care au nevoie de subvenţie să o primească, iar plata se va face diferenţiat, având grijă de copii şi bătrâni", a mai spus Oprescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că vor fi reduse masiv subvenţiile, iar banii recuperaţi vor fi alocaţi ţintit către cei care în mod real au nevoie de sprijin financiar.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici