Oprescu admite că unii patroni de terase din Bucureşti exagerează ocupând spaţiul pietonal

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, admite că unii patroni de terase din Centrul Vechi al Bucureştiului exagerează atunci când ocupă aproape tot spaţiul de pe aleile pietonale.

229 afișări
Imaginea articolului Oprescu admite că unii patroni de terase din Bucureşti exagerează ocupând spaţiul pietonal

Sorin Oprescu (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Întrebat ce va face cu patronii de terase care ocupă aproape tot spaţiul pietonal din Centrul Vechi, Sorin Oprescu a spus într-un interviu la RFI: "O să mă duc cu Corpul de Control şi cu aţă în mână, o să mă duc la patru metri de la perete şi stau cu aţa şi stau şi mă uit, cum depăşeşte unul cu scaunul, pac, amendează-l! O să-şi revină, de acord!".

Oprescu invocă reglementările în materie. "Uite, domnule, marginea, mijlocul străzii îl aveţi de doi metri şi ceva. Pot să încapă un cetăţean unul pe lângă altul să treacă... Da, unii exagerează, sunt de acord", afirmă Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu e satisfăcut de modul în care arată Centrul Istoric al Bucureştiului în prezent. "E terminat. Strada, lumina, apa, gazul, totu-i nou, totul funcţionează. Au apărut magazinele, m-am apucat de faţade şi de case. Acolo, Centrul istoric are mii de dimensiuni, dar eu am fost fericit să-i primesc pe spanioli şi pe români în Centrul Istoric, duceţi-vă în fiecare seară şi-o să vedeţi că-i plin", spune primarul general.

"Eu mi-am pus altă problemă, că unele sunt vechituri, să nu înceapă să ia foc. Nu vorbesc de acte criminale, că ăştia pot să dea foc la orice, dau ei foc la biletele de tramvai, numai aşa de-ai dracu'!", continuă primarul Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici