Oprescu: Am fost un copil care nu a deranjat, am avut mereu 10 la purtare

Primarul general Sorin Oprescu a participat, luni, la deschiderea anului şcolar la Şcoala nr. 98 din sectorul 4 al Capitalei, edilul amintindu-şi că a fost un copil care nu a deranjat şi care a avut tot timpul nota 10 la purtare.

20 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Am fost un copil care nu a deranjat, am avut mereu 10 la purtare

Oprescu: Am fost un copil care nu a deranjat, am avut mereu 10 la purtare (Imagine: Mediafax Foto)

"Am respect pentru părinţii care sunt prezenţi aici şi pentru cei care nu sunt aici pentru modul în care educă copiii şi vreau să vă spun că m-a impresionat neplăcut faptul că părinţii care lucrau tocmai ca să se termine în timp util ultimele finisaje în şcoli erau foarte tare criticaţi", a spus Sorin Oprescu, mulţumindu-le atât părinţilor, cât şi profesorilor, care s-au implicat în ultimele activităţi, astfel încât şcoala să fie terminată pentru a-şi putea primi elevii în prima zi de şcoală.

Potrivit primarului Capitalei, au fost deschise, luni, 14 unităţi şcolare incluse în programul BEI, la fiecare dintre ele mai rămânând de efectuat "lucruri minore" comparativ cu lucrurile care au fost făcute.

Sorin Oprescu a explicat că programul BEI era "aproape de reziliere" şi a arătat că municipalitatea a reuşit să îl continue, edilul precizând că singurele şcoli cu probleme fac parte dintr-un program de 11 şcoli, singurele din cele 102 aflate în litigiu cu constructorul, care a câştigat iniţial licitaţia.

"Mai există doar 11 şcoli, printre care şi Şcoala de Muzică, unde municipalitatea are un litigiu cu constructorul, restul unităţilor fiind într-o măsură sau alta abordate", a mai spus Sorin Oprescu.

Întrebat despre prima zi de şcoală a lui Sorin Oprescu, dar şi despre comportamentul elevului Sorin Oprescu, primarul a explicat că nu a fost "un copil obraznic", fiind un copil care nu a deranjat şi care a avut tot timpul nota 10 la purtare.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a inspectat, vineri, şantierele la o şcoală şi o grădiniţă cuprinse în programul BEI, el declarând că până luni 14 unităţi de învăţământ vor fi renovate, utilate şi pregătite pentru începerea noului an şcolar.

Potrivit primarului Capitalei, până la sfârşitul acestui an vor mai fi gata alte şase unităţi, dintr-un pachet de 15 şcoli care se află acum în lucru.

Alte 34 de unităţi de învăţământ au primit ordinele de începere a lucrărilor de renovare, în timp ce 11 unităţi au contractele reziliate, iar alte 19 se află la faza întâi de licitare.

În pachetul celor 15 unităţi care se află în lucru este cuprinsă şi Şcoala Centrală. Din acestea urmează să fie finalizate până la sfârşitul anului şase unităţi de învăţământ, între acestea neintrând şi Şcoala Centrală.

Potrivit edilului şef, lucrările desfăşurate în ultimul an la şcolile cuprinse în programul BEI sunt mulţumitoare, Sorin Oprescu catalogând această etapă ca fiind "cumva pariul meu cu birocraţia, cu reticenţele unui sistem mult prea greoi, care aproape frânează dezvoltarea".

Întrebat dacă la începutul anului şcolar vor mai fi şantiere în şcoli, Oprescu a răspuns că în mod sigur vor exista sedii cu părţi care să arate ca un şantier, însă constructorii vor asigura securitatea acestor zone în care se lucrează, pentru siguranţa elevilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici