Oprescu: Avem resurse pentru a acoperi creşterea preţului gigacaloriei

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, vineri, că municipalitatea are resurse pentru a acoperi parţial sau chiar în totalitate creşterea preţului la gigacalorie, dar a precizat că dacă va continua "cavalcada preţurilor", subvenţia nu va mai fi o soluţie viabilă.

18 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Avem resurse pentru a acoperi creşterea preţului gigacaloriei

Oprescu: Avem resurse pentru a acoperi creşterea preţului gigacaloriei (Imagine: Mediafax Foto)

"Avem resurse de a acoperi parţial sau chiar în totalitate creşterea preţului la gigacalorie, dar dacă cavalcadă preţurilor va continua până în toamnă, subvenţia nu va mai fi o soluţie viabilă", a spus Oprescu.

Acesta a arătat că se efectuează o analiză care să demonstreze "nejusteţea" şi creşterea artificială a preţului la gigacalorie. Oprescu a întărit şi faptul că cetăţenii Capitalei nu vor rămâne fără apă caldă şi căldură şi a explicat că în acest sens sunt căutate soluţii pentru introducerea unor surse de energie alternativă.

Edilul şef al Capitalei a mai spus că posibilitatea municipalităţii de a acoperi creşterea preţului la gigacalorie este viabilă şi în cazul în care datoria Guvernului către Primăria Municipiului Bucureşti nu va fi plătită.

"Este vorba de o datorie de 1.870 de miliarde de lei vechi din 1995", a precizat primarul Capitalei.

Oprescu a mai spus că una dintre pricipalele sale preocupări este aceea de a interveni în scăderea preţului pe care bucureştenii îl plătesc pe utilităţi, dar şi în găsirea unei modalităţi pe care Primăria o va putea "specula" pentru a face bani pentru a reduce costurile întreţinerii pe timp de iarnă şi a utilităţilor în general.

"Studiem posibilitatea aducerii unei tehnologii excepţionale, ecologice, curate, care poate transforma ceea ce acest oraş aruncă şi consumă ... Să nu vă mire dacă peste puţin timp veţi vedea în curtea CET-urilor elice eoliene", a precizat Oprescu.

Totodată, primarul Capitalei a arătat că până în prezent nu s-a dorit introducerea acestor surse de energie alternativă.

Oprescu a cerut Direcţiei de buget a Primăriei Capitalei să caute soluţii de redistribuire a cheltuielilor bugetare, astfel încât populaţia să nu plătească în plus pentru energia termică consumată până la sfârşitul anului. "Analiza financiară privind realizarea acestui demers va fi încheiată la sfârşitul lunii august", potrivit unui comunicat de luni al Primăriei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici